Sănătate

Persoanele care au avut COVID-19 dezvoltă o nouă serie de alergii

Persoanele care au fost infectate cu COVID-19 dezvoltă o serie nouă de alergii, este concluzia la care au ajuns mai mulți medici.

Persoanele care au avut COVID-19 dezvoltă o nouă serie de alergii/ Sursă foto: depositphotos.com

 

Mai mulți medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au constatat că tot mai multe persoane care au avut COVID-19 dezvoltă alergii, chiar dacă nu au în istoric sensibilitate la polen sau alte substanţe, iar numărul celor care se prezintă la specialişti este mai mare decât în anii anteriori.


 

Medicul Camelia Ciacli, specialist în alergologie-imunologie clinică în cadrul SCJU Arad, a declarat, miercuri, că în ultimele săptămâni foarte mulţi pacienţi alergici ajung la cabinetul specializat al spitalului.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


„Această perioadă înseamnă o adresabilitate crescută a pacienţilor cu afecţiuni alergice. Pe lângă pacienţii care se cunosc cu afecţiune alergică de mai mulţi ani, apar tot mai multe cazuri de pacienţi la vârste mai înaintate cu afecţiuni clar documentate de etiologie alergică (...) Am observat că pacienţi care au prezentat infecţie cu SARS-CoV-2, fără antecedente patologice alergice, au dezvoltat anumite sensibilizări alergice într-un număr destul de mare”, a spus dr. Camelia Ciacli, citată de AGERPRES.

Medicul a adăugat că „există studii recente care demonstrează că afecţiunea alergică duce la scăderea calităţii vieţii asemănător bolilor cardio-vasculare sau diabetului zaharat”.


Boala alergică la debut poate fi confundată frecvent cu viroze, constată medicul Camelia Ciacli.

„Pacienţii prezintă de cele mai multe ori strănut în salbe, rinoree apoasă, nas înfundat, prurit nazal, prurit ocular, tuse seacă iritativă. Orice simptome care persistă mai mult de cinci-şapte zile pun problema unui diagnostic diferenţial cu o boală alergică la debut. Există nenumărate cazuri în care boala se agravează şi poate să apară o criză de astm”, a spus Camelia Ciacli.


Sursă foto: depositphotos.com

 

CITEȘTE ȘI:

Numărul cazurilor de gripă a crescut enorm în Cluj, de la ridicarea restricțiilor. Medic: „Mai multe decât COVID”

Studiu: COVID-19 crește riscul de cheaguri sangvine în primele șase luni după infectare

Ultimele Stiri
abonare newsletter