Sănătate

O nouă șansă la viață. Rinichii unui bărbat mort în urma unui atac cerebral au salvat viața a doi bolnavi aflați în dializă, la Cluj

Un bărbat de 44 de ani, care a murit în urma unui atac cerebral, a salvat viaţa a trei pacienți, în urma unor transplanturi de organe. De asemenea, un tânăr de 22 de ani a primit la Cluj o nouă șansă la viață după ce fratele său i-a donat organul salvator.

O nouă șansă la viață. Rinichii unui bărbat mort în urma unui atac cerebral au salvat viața a doi bolnavi aflați în dializă, la Cluj O nouă șansă la viață. Rinichii unui bărbat mort în urma unui atac cerebral au salvat viața a doi bolnavi aflați în dializă, la Cluj

 

Mai multe echipe de medici de la Brașov, Cluj-Napoca şi Bucureşti au prelevat ficatul, rinichii, cornee și țesuturi de la un pacient mort în urma unui accident vascular cerebral la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Brașov. 


 

„Trei români au primit şansa la viaţă prin transplant de ficat şi rinichi, iar şi mai mulţi vor avea o viaţă mai bună prin transplant de ţesuturi osteotendinoase şi de cornee. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


La Spitalul Clinic Judetean De Urgenta Brasov , a avut loc prima prelevare de organe şi ţesuturi din acest an de la un pacient de 44 de ani, decedat în urma unui accident vascular cerebral, a cărui familie a ales să spună Da pentru donarea de organe şi ţesuturi”, a transmis, miercuri seară, Agenţia Naţională de Transplant. 

Rinichii bărbatului de 44 de ani au oferit o nouă șansă la viață la doi pacienți din Cluj-Napoca care se aflau în dializă de mai mulți ani.


„Rinichii au fost prelevaţi de echipa chirurgicală a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, şi au fost transplantaţi la ICUTR Cluj Napoca. Aici, echipele conduse de Dr. Florin Elec și Dr. Dan Enache, alături de echipa ATI, Dr. Raluca Burileanu și Dr. Oana Antal, au încheiat încă o verigă din acest lung lanţ: doi pacienţi, unul 36 de  ani, aflat de 4 ani în dializă şi  altul 52 de ani,  aflat de 2 ani în dializă, au primit şansa la o nouă viaţă”.

O nouă șansă la viață pentru un tânăr de 22 de ani. Fratele său i-a donat organul salvator, la Cluj

Agenţia a mai anunţat că, tot miercuri, echipa de transplant a centrului din Cluj Napoca a realizat şi un transplant renal cu donator în viaţă, pentru un tânăr de 22 de ani care a primit organul salvator de la fratele său. 


„Tot azi (2 martie-n.red.), echipa de transplant a centrului din Cluj Napoca a realizat și un transplant renal cu donator în viață, pentru un tânar de 22 de ani care a primit organul salvator de la fratele său”, a transmis Agenția Națională de Transplant.

CITEȘTE ȘI:

O fată de 15 ani care a murit în accident la Cluj a salvat viața a trei copii. Părinții i-au donat organele

Ultimele Stiri
abonare newsletter