Sănătate

Expert UBB: „Din aprilie, mai, categoric vom reveni la normal. Nu vă infectați intenționat cu Omicron!”

Primăvara anului 2022 ar putea fi ultima primăvară cu restricții împotriva COVID-19 în România. Expertul UBB Răzvan Cherecheș le spune oamenilor să nu se infecteze intenționat cu Omicron.

Expert UBB, Răzvan Cherecheș: „Din aprilie, mai, categoric vom reveni la normal. Nu vă infectați intenționat cu Omicron!”

 

 


Într-un interviu la europafm.ro, expertul în sănătate publică al Universității Babeș-Bolyai îi îndeamnă pe oameni să aibă încredere că în curând vom scăpa de restricții și le spune să nu se infecteze cu Omicron intenționat.

 


Specialistul consideră că situația COVID-19 va fi gestionabilă din toamnă, dacă nu mai apare o altă tulpină.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Suficient de multe persoane vor fi expuse și infectate, plus persoanele vaccinate, ca din luna aprilie, mai, categoric vom reveni la normal, exact la fel ca anul trecut pentru că vremea caldă, dar chiar și din toamna viitoare, presupunând că nu apare o tulpină nouă, care să fie fundamental diferită, mă îndoiesc că vom mai avea restricții la nivel de societate”, a explicat Răzvan Cherecheș.


Deși unii s-ar putea să considere infectarea cu Omicron pentru a obține imunitate, expertul îi îndeamnă să nu o facă și îi avertizează că virusul răspunde diferit la fiecare organism.

Cherecheș spune că, deși în timpul bolii simptomele ar putea fi ușoare, după o perioadă de timp de la vindecare pacienții ar putea suferi de sindromul COVID lung, la care nu există încă tratament:


„Știm că e o variantă mai ușoară în principal la persoanele vaccinate. Nu ai cum să anticipezi dacă nu faci parte din acel mic procent de persoane sănătoase, sportive, fără alte probleme și care au o problemă la sistemul imunitar. Am avut nenumărate exemple din lume, oameni care au fost tineri, sănătoși și care au murit sau, cealaltă variantă, e improbabil să anticipezi dacă vei dezvolta un sindrom Covid lung.

Multe persoane tinere care au făcut Covid, cu simptome foarte ușoare și care după luni de zile continuă să aibe simptome și din nefericire, încă, la sindromul Covid lung nu avem un tratament clar, nu știm o cauzalitate clară, încă nu știm în cât timp va dispărea, dacă va dispărea, și atunci nu are sens să te expui unui asemenea risc”, a spus Cherecheș.
 

CITEȘTE ȘI:

Răzvan Cherecheș, despre Omicron: „Efectul asupra sistemului de sănătate ar putea fi devastator”

SUA reduce carantina la 5 zile. Cherecheș: „Și în România ar trebui scăzută la o săptămână. Studiile susțin ideea”

Ultimele Stiri
abonare newsletter