Sănătate

Aproape 50 de persoane, confirmate cu Omicron în ultima zi din an. Au apărut primele cazuri și în Cluj

Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a confirmat, vineri, alte 49 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron a virusului Sars-Cov-2. Clujul de numără printre județele cu cazuri de Omicron.

Aproape 50 de persoane, confirmate cu Omicron în ultima zi din an. Au apărut primele cazuri și în Cluj Aproape 50 de persoane, confirmate cu Omicron în ultima zi din an. Au apărut primele cazuri și în Cluj

 

 


Este vorba despre 28 de bărbaţi şi 21 de femei cu vârste cuprinse între 0 şi 79 ani din Bucureşti, Cluj, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Suceava şi Vaslui.

Şapte dintre persoanele infectate au istoric de călătorie în Marea Britanie şi Nigeria, iar 32 sunt vaccinate împotriva COVID-19.

„Cifrele înregistrate în ultimele 24 de ore sugerează începutul transmiterii comunitare pentru tulpina OMICRON care probabil va deveni dominantă în următoarele două săptămâni”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Numărul total al cazurilor confirmate în România cu varianta Omicron a virusului COVID-19 se ridică la 92.

 

CITEȘTE ȘI:

Tulpina Omicron, mai contagioasă decât Delta. Organizația Mondială a Sănătății: „Riscul rămâne foarte ridicat”

Anunț îngrijorător făcut de cercetătorul Octavian Jurma: „Varianta Omicron va fi dominantă în România până la finalul săptămânii”

abonare newsletter