Sănătate

Tulpina Omicron, mai contagioasă decât Delta. Organizația Mondială a Sănătății: „Riscul rămâne foarte ridicat”

Riscul reprezentat de varianta extrem de contagioasă a coronavirusului Omicron în lume rămâne „foarte ridicat”, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Riscul tulpinei Omicron rămâne ridicat. Riscul tulpinei Omicron rămâne ridicat.

 

 


„Riscul general asociat cu noua variantă îngrijorătoare Omicron rămâne foarte ridicat”, a avertizat OMS în buletinul epidemiologic săptămânal.

 


„Dovezi de încredere arată că varianta Omicron are un avantaj de creştere faţă de varianta Delta, cu o rată de dublare la două-trei zile”, a adăugat OMS, menţionând că „o creştere rapidă a incidenţei cazurilor este observată într-un număr de ţări”.

Omicron va crește numărul de spitalizări

De asemenea, potrivit OMS, propagarea rapidă a variantei Omicron va produce un număr mare de spitalizări ale bolnavilor, chiar dacă această variantă se dovedeşte mai puţin periculoasă decât Delta.


„O creştere rapidă a Omicron, aşa cum constatăm în mai multe ţări, chiar dacă se combină cu o formă a bolii mai puţin gravă, va determina cu toate acestea un număr ridicat de spitalizări, în special în rândul celor nevaccinaţi”, a declarat pentru AFP Catherine Smallwood, unul dintre principalii responsabili din cadrul OMS Europa.

CITEȘTE ȘI:

Anunț îngrijorător făcut de cercetătorul Octavian Jurma: „Varianta Omicron va fi dominantă în România până la finalul săptămânii”

abonare newsletter