Sănătate

Medicii de familie vor putea face teste COVID-19 antigen și vor încasa câte 50 de lei pentru fiecare persoană testată

Guvernul a aprobat, marţi, Ordonanţa de Urgenţă care permite medicilor de familie să facă teste rapide antigen din proba nazo-faringiană pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Această măsură se aplică doar cabinetelor care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Medicii de familie vor putea face teste COVID-19 antigen și vor încasa câte 50 de lei pentru fiecare persoană testată Medicii de familie vor putea face teste COVID-19 antigen și vor încasa câte 50 de lei pentru fiecare persoană testată



Autoritățile au anunțat că vor acorda suma de 50 de lei pentru fiecare test antigen efectuat de medicul de familie.

„Medicii de familie vor putea achiziţiona testele rapide antigen dintre cele care sunt cuprinse în lista aprobată de Comisia Europeană afişată pe sit-ul Ministerului Sănătăţii. Pentru fiecare testare realizată, medicii de familie vor primi 50 de lei pe persoană, ceea ce include contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecţie necesare testării", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. 


Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai adăugat că vor putea fi testate doar persoanele suspecte de COVID-19, conform metodologiei elaborate de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Medicii de familie care realizează testarea rapidă au obligaţia raportării rezultatelor în aplicaţia Corona Forms, imediat după efectuarea testării, nu mai târziu de ora 24:00 a zilei în care s-a acordat serviciul.


Activitatea de testare se va realiza în cadrul programului de lucru şi vor beneficia de ea toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puţin 48 de ore, între două testări succesive.

CITEȘTE ȘI:

Va urma un val 5 al pandemiei de coronavirus? Gheorghiță: „Nu este exclus să se genereze o nouă variantă virală”

Anunț îngrijorător făcut de cercetătorul Octavian Jurma: „Varianta Omicron va fi dominantă în România până la finalul săptămânii”

abonare newsletter