Sănătate

Va urma un val 5 al pandemiei de coronavirus? Gheorghiță: „Nu este exclus să se genereze o nouă variantă virală”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre posibilitatea apariției unui val 5 al pandemiei de coronavirus. El a arătat că sezonul rece este favorabil apariției unei noi tulpini mai periculoase.

 

 


„Nu cred că mai putem să ne permitem să repetăm la nesfârșit aceste valuri de îmbolnăviri, pentru că nu este exclus ca în perioada lunilor viitoare să se genereze o nouă variantă virală, care să se asocieze - și vedem că de obicei au fost asociate - cu o creștere a transmisibilității, care să fie mai contagioasă și care poate să fie asociată și cu scăderea protecției imunității care se obține după vaccinare.

 


Deci, noi trebuie să preîntâmpinăm aceste lucruri”, a explicat Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

El a mai arătat că în unele țări există deja o tendință de creștere a numărului de cazuri, sezonul rece fiind favorabil acestui lucru.


„În Marea Britanie este o tendință de creștere a numărului de cazuri și nu vreau să uităm că suntem în plin sezon rece. Iarna se apropie și oamenii vor sta din ce în ce mai mult în spații închise, vor interacționa din ce în ce mai mult, aerisirea încăperilor se va face mai puțin, iar riscul de infectare evident că va crește, deci nu suntem sub nicio formă într-o perioadă care din punct de vedere al condițiilor epidemiologice să fie în favoarea noastră, ci dimpotrivă”, a mai spus medicul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter