Sănătate

S-a anunțat primul DECES cauzat de varianta Omicron, în Marea Britanie

Un prim pacient infectat cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a decedat în Marea Britanie.

S-a anunțat primul DECES cauzat de varianta Omicron, în Marea Britanie S-a anunțat primul DECES cauzat de varianta Omicron, în Marea Britanie

 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat luni că un prim pacient infectat cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a decedat în Regatul Unit, transmite Reuters.


„Da, din nefericire Omicron produce spitalizări şi din nefericire avem confirmarea că cel puţin un pacient a murit din cauza variantei Omicron. Deci cred că ideea că aceasta este cumva o variantă mai blândă a virusului este un lucru pe care trebuie să-l excludem şi să recunoaştem ritmul rapid prin care se răspândeşte în rândul populaţiei. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care toţi îl putem face este să facem dozele booster”, a declarat Johnson în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din Paddington, vestul Londrei, potrivit site-ului Sky News.

În decursul zilei de astăzi, ministrul Sănătăţii Savid Javid informase că infectările cu Omicron reprezentau deja 40% din cazurile noi la Londra, dar că nu exista niciun deces şi că în Anglia erau spitalizate zece persoane, iar în Scoţia altele.

Duminică, numărul total de cazuri de infectare cu varianta Omicron identificate era de 3.137, dar se crede că bilanţul real este mult superior. 

CITEȘTE ȘI:

Patru noi cazuri de infectare cu tulpina Omicron, depistate în România. Numărul total de cazuri a ajuns la 7

Epidemiologul Octavian Jurma, noi predicții despre varianta Omicron: „Când toată lumea trage obloanele, noi le deschidem și apoi ne mirăm de dezastru”

Când ar putea începe noul val Omicron în România? Epidemiolog: „E foarte posibil să fie un val al copiilor și al tinerilor”

abonare newsletter