Sănătate

Mărturia unui doctor din Cluj-Napoca: „Se sinucid medici și nimeni nu vorbește despre asta”

Un doctor din Cluj-Napoca mărturisește că există medici care se sinucid pentru că sunt copleșiți, epuizați, de munca în sălile Covid-19, dar și că nimeni nu vorbește despre asta.

Se sinucid medici și nimeni nu vorbește despre asta, afirmă un doctor din Cluj-Napoca Se sinucid medici și nimeni nu vorbește despre asta, afirmă un doctor din Cluj-Napoca

 

 


Dr. Loredana Farcaș, medic rezident în Cluj-Napoca, spune că în spital nu se vorbește despre moarte, cu toate că aceasta este la tot pasul în pandemia de Covid-19, iar faptul că medicii trebuie să treacă cu vederea peste tragedii pentru a-și putea face treaba bine este foarte dificil.

 


Medicul rezident a afirmat că medicii copleșiți de aceste lucruri se sinucid și că este o problemă faptul că nimeni nu vorbește despre aceste cazuri:

„În saloanele de lângă, pacienții și-au servit în vacarmul injectomatelor, al monitoarelor și al tuburilor de oxigen, cina. Și pentru următoarele 12 ore m-am prefăcut că ușa închisă a salonului de vis a vis de camera de gardă nu ascunde decât o fereastră spre Grădina Botanică.


Nu se vorbește despre moarte într-un spital. Ca medic, cu mâinile încă amorțite de manevrele de resuscitare, trebuie să îți păstrezi calmul, umorul și mintea limpede. Pentru că sunt alții care depind de tine fizic și emoțional.

Se sinucid medici și nimeni nu vorbește despre asta. Nu, nu din slăbiciune, nu din neputință, nu din cauza unei conștiințe încărcate. Ci pentru că -  într-o lume în care ești tratat cu strigăte, așteptări nerealiste, amenințări, într-o lume fără locuri de muncă, fără mentori, într-o lume de atotștiutori și atotjudecători - nimeni nu ne învață cum să trăim cu morții din noi”, a mărturisit medicul clujean Loredana Farcaș, potrivit platformei RoVaccinare.

CITEȘTE ȘI:

Ultimul dialog între un bolnav de COVID-19 din Cluj și soția lui: „Tu să te faci bine…”

Un medic din Cluj-Napoca s-a sinucis! S-a aruncat de pe balconul unui hotel mare din Bună Ziua

Ultimele Stiri
abonare newsletter