Sănătate

Cluj, printre județele „fruntașe” la cazurile de COVID. Peste 90% dintre decese, la persoane NEVACCINATE

În Cluj, Ilfov, Timiş, Iaşi și București s-au înregistrat 39% din totalul cazurilor de COVID-19 în ultima săptămână, arată ultimele date ale Institutului Naţional de Sănătate Publică. 91,6% dintre decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate împotriva SARS-CoV-2.

 

 


De asemenea, 72,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate, conform raportului INSP.

 


INSP mai arată că 94,1% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, unul din 86 dintre cazurile de COVID-19 a fost înregistrat la personal medical.


Copiii, afectați de valul 4 al pandemiei. Doi copii din Cluj, la ATI

Valul 4 al pandemiei de coronavirus îi afectează grav și pe copii, în acest moment, conform ultimelor date naționale, 35 de copii fiind internați la ATI.

Dintre aceștia, 2 copii sunt din județul Cluj, aceștia fiind internați în stare gravă la Spitalul de Copii Cluj. Alți 10 copii infectați cu Covid-19 sunt internați pe secții, în cadrul aceluiași spital.


„Zece pacienți sunt îngrijiți în secție, iar unul necesită suport respirator. Starea lor este stabilă. În Terapie Intensivă avem doi pacienți, unul de 3 ani și unul de 16 ani. Nu sunt intubați, dar au nevoie de suport respirator”, a declarat pentru stirimed.ro, dr. Daniela Dreghiciu, medic primar Pediatrie și purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Cluj.

Niciun copil dintre cei internați, care are vârsta mai mare de 12 ani, nu este vaccinat împotriva Covid-19.


CITEȘTE ȘI:

Fostul ministru al Sănătății: „Vom avea 5-6 valuri de pandemie, până vom fi vaccinați măcar 70%”

Ultimele Stiri
abonare newsletter