Sănătate

Asistentele unui spital din Cluj devin electricieni, de frica de incendiu. Secțiile Covid, supraaglomerate

Situația Covid-19 este îngrijorătoare la Gherla, unde spitalul și ambulanețele sunt supraaglomerate. Având în vedere că există mulți pacienți care au nevoie de oxigen, asistentele „devin electricieni”, de teama că instalația electrică nu face față și va izbucni un incendiu.

 

Spitalul și Ambulanța din Gherla sunt depășite de situație. Numărul paturilor a fost suplimentat, dar solicitările sunt din ce în ce mai multe. Potrivit gherlainfo.ro, secția de Interne a devenit secție pentru pacienții Covid-19, iar la finalul săptămânii trecute a fost suplimentat și personalul medical cu doctori și asistente. 


 

Parterul spitalului era aproape de închidere, fiindcă situația era la limită, iar numărul pacienților sosiți la spital era copleșitor. Unii pacienți chiar au fost transportați temporar la secțiile de Chirurgie și Ginecologie.


Deși spitalul a primit donații de paturi, lipsa spațiului este cea mai mare problemă. 

Directorul medical al spitalului a mărturisit, potrivit sursei citate, că există mari temeri legate de izbucnirea unui incendiu. Numărul pacienților care necesită oxigen este foarte mare, iar personalul medical se teme că instalația electrică nu va face față.


Din acest motiv, asistentele devin „electricieni”:

„Acum asistentele medicale sunt și electricieni, verifică periodic fiecare priză, să nu se încingă, verifică să nu scape oxigen, se aerisesc încăperile din oră în oră. Ne este frică să nu se întâmple ceva rău, după nenorocirile care s-au întâmplat la alte spitale, unde au izbucnit incendii”, a spus directorul medical.


Din cauza lipsei de spațiu, mulți pacienți sunt trimiși la spitale în Cluj-Napoca sau în Turda. Situația se agravează cel mai rapid la tinerii infectați:

„Sunt persoane până în 50 de ani, unii în stare gravă, cu afectare a plămânilor de 80-90%, nevaccinați, reticenți la existența virusului, care s-au tratat acasă la sfatul medicului sau cum au considerat. La tineri situația se agravează cel mai rapid, în două-trei zile. Cei aflați în astfel de cazuri au fost trimiși la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj. Acum sunt bine, n-au ajuns să fie intubați. Cei rămași la Gherla sunt persoane de 80-90 de ani. Cel mai tânăr caz a fost un copil mic de 3 ani, pozitiv, a venit la spital cu părinții, pozitivi și ei”, adaugă directorul.


Foto: IGSU/ fotografie de la incendiul la secția ATI, a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța

CITEȘTE ȘI:

Liderul protestelor anti-vaccin din Zalău, infectat cu Covid, îndeamnă lumea la vaccinare: „Îmi pare rău că nu am făcut-o”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter