Sănătate

Copiii de 12 ani se pot vaccina de mâine! Înscrierea se face de pe contul părintelui

Copiii cu vârsta de 12 ani și peste se pot vaccina de mâine, 2 iunie, împotriva COVID-19, anunță autoritățile. Programările pe platformă se fac de pe conturile părinților.

 

 


Astfel, platforma de programare RO Vaccinare a fost optimizată și permite momentan programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste prin contul părinților. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la adulți, iar serul autorizat pentru copii este Comirnaty produs de BioNTech Pfizer.

 


Părinții trebuie să știe că este obligatorie acordarea consimțământului lor ori cel al unui tutorele legal. Totodată, datele care au reieșit din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, eficacitatea fiind maximală.

În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.


„Începând de astăzi, 1 iunie, puteți să vă înscrieți copilul pe platforma de vaccinare, iar din 2 iunie poate începe imunizarea acestora. Ce cadou mai frumos poate fi decât revenirea la normalitate?”, au transmis autoritățile.

Maratonul de vaccinare continuă la Cluj

De asemenea, la Cluj se va relua maratonul de vaccinare, iar timp de trei zile, non-stop, persoanele care s-au vaccinat cu prima doză a serului Pfizer-BioNTech, în perioada 14-17 mai, vor primi rapelul la centrul de vaccinare care va fi amenajat la BTarena Cluj-Napoca în cadrul unui eveniment organizat de UMF Cluj.


În cadrul evenimentului, se va putea administra și prima doză de vaccin pentru persoanele începând cu vârsta de 12 ani, conform comunicatului transmis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Ulterior, persoanele care se află la prima doză vor trebui să-și facă rapelul la un alt centru de vaccinare.

Formularul de exprimare a acordului informat pentru minori se poate descărca AICI.


CITEȘTE ȘI:

Maraton de vaccinare pentru copii, „cadou” de 1 iunie. Cei cu vârsta de peste 12 ani ar putea fi imunizați

Ultimele Stiri
abonare newsletter