Sănătate

Angajații unui spital COVID NU poartă mască pe holuri, nici aproape de bolnavi. Concluziile șocante ale unui raport

Medicii și angajații unui spital din România au ajuns la capătul puterilor. Unii dintre ei nu poartă mască pe holurile spitalului, nici măcar în apropierea bolnavilor de COVID-19.

 

 


Este vorba de Spitalul Județean de Urgență Focșani, unde unii medici și angajați nu poartă mască nici măcar când sunt aproape de bolnavii COVID-19.

 


În urma unui control Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate au ieșit niște concluzii șocante. Pe lângă lipsa echipamentului, cum ar fi masca de protecție, dezinfectantul nu este amplasat în toate zonele spitalului, în care ar trebui.

În zonele în care este dezinfectant, acesta este pe bază de clor. În urma controlului s-a constatat că personalul medical se comportă „haotic”, pacienții nu au îndrumare corespunzătoare, iar oricine poate intra în unitatea medicală.


„Rezultatele raportului de monitorizare ANMCS în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani arată neconformităţi cu privire la măsurile de prevenire a contaminării şi a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, reglementarea referitoare la echiparea/dezechiparea personalului cu echipament de protecţie nu este respectată. Personalul expus riscului de contaminare nu respectă periodicitatea schimbării echipamentului de protecţie (masca). Unele persoane angajate ale unităţii sanitare, întâlnite pe holuri, nu poartă masca de protecţie. Personalul unităţii sanitare, în general, dovedeşte o relaxare faţă de purtarea echipamentului de protecţie, chiar şi în zonele cu pacienţi COVID. În holul UPU, soluţia dezinfectantă pentru mâini era pe baza de clor, iar în restul întregii unităţi sanitare, pe toate zonele parcurse în timpul vizitei, în afară de saloanele în care s-a intrat, nu există nici un fel de dezinfectant în recipientele expuse. Nici pacienţii şi nici personalul nu se pot dezinfecta”, a transmis managerul SJU Focşani, Constantin Mîndrilă.

CITEȘTE ȘI:


Răzvan Cherecheș: „Cei vaccinați pot sta în interior fără mască și distanțare”

 

abonare newsletter