Actualitate

Ministrul Sănătății, surprins FĂRĂ mască pe holurile Parlamentului.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost fotografiat fără mască pe holurile Parlamentului.

 

 


Vlad Voiculescu a fost fotografiat de jurnaliști în timp ce discuta un alt bărbat pe holurile Parlamentului. Singura problemă este că ministrul nu poartă mască de protecție, ba chiar se apropie de bărbatul cu care discută și dă noroc.

 


Spre deosebire de Vlad Voiculescu, bărbatul din poză poartă masca de protecție corespunzător.

Reglementările impuse de pandemia provocată de COVID-19 spun că masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, fie el în interior sau exterior. Abaterea de la această regulă este taxată cu o amendă între 500 și 2.500 de lei.


Care este scuza ministrului?

Ministrul Sănătățiia a răspuns rapid afirmațiilor făcute în spațiul public și a explicat de ce nu purta mască. Se pare că el era într-o întâlnire online și a dorit să își de ajos masca pentru a vorbi mai clar, moment în care junraliștii l-au fotografiat.

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură.


Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete - pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă.

Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere - fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu.


La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina de Facebook.

Ministrul Sănătății nu este singurul care a comis o asemenea gafă. De-a lungul pandemiei, mai mulți parlamentari au fost fotografiați în timp ce încălcau legile care erau propuse chiar de ei.

Prefectul Clujului, surprins fără mască.

Până și Szilard Tasnadi, noul prefect al Clujului, a comis o gafă de proporții la Praznicul Bunei Vestiri și s-a prezentat fără mască de protecție la Sfânta Liturghie.(vezi poza aici).

Szilard Tasnadi, prefectul Clujului, și alți membri din cadrul prefecturii s-au întâlnit săptămâna trecută cu Î.P.S. Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, dar masca de protecție a lipsit cu desăvârșire, deși întâlnirea a fost organizată într-un spațiu închis.

CITEȘTE ȘI:

Răzvan Cherecheș: „Cei vaccinați pot sta în interior fără mască și distanțare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter