Sănătate

Medicii din linia I a Clujului au salvat o pacientă internată timp de peste o lună la ATI. GALERIE FOTO

Medicii din linia I a Clujului au salvat o femeie care a fost internată la Secția de ATI a Spitalului Județean de peste o lună de zile.

 

 


O pacientă de 30 de ani a fost internată la ATI în cadrul Spitalului Județean Cluj în urma unor complicații grave: insuficiență respiratorie acută, pneumonie COVID-19 în formă critică, cu afectare pulmonară de 90%.

 


Numele ei este Tunde Eva Jako și a fost infectată cu COVID-19.

„Timp de peste o lună, doamna Jako a fost îngrijită de colegii noștri din secția de terapie intensivă. A fost preluată prin transfer de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, intubată și ventilată mecanic, iar în urma eforturilor echipei noastre de la ATI pacienta a avut o evoluție favorabilă. Recuperarea a fost anevoioasă, fiind extubată după 10 zile de la transfer și, mai apoi, petrecând o lună în secția de terapie intensivă, pentru tratamentul complex al complicațiilor survenite în urma infecției cu SARS-COV-2”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a spitalului.


Primele cuvinte pe care pacienta le-a auzit după 10 zile de intubație oro-traheală și ventilație mecanică la ATI Cluj au fost rostite de personalul medical din linia I a Clujului: „Ești în spital, acum ești în siguranță, totul va fi bine”

„Cu siguranță, colegii noștri de la ATI sunt cei care, fără ezitare, au fost mereu în prima linie, de la începutul pandemiei. Le admirăm curajul, puterea de muncă și credința neclintită că întotdeauna există speranță, oricât de sumbre ar părea lucrurile”, a mai scris în postarea spitalului.


CITEȘTE ȘI:

Mărturia cutremurătoare a unui pacient ATI de la Cluj: „Mă lupt pe muchie de cuțit pentru viață”

 


Criza de la ATI: Mai multe paturi în spitalele din Cluj. Subprefect: „Situația este gravă, dar mereu găsim soluții”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter