Sănătate

Alin Tișe, mesaj dur pentru ministrul Sănătății! Cere plata URGENTĂ a medicilor din centrele de vaccinare

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a solicitat ministrului Sănătății, printr-un mesaj aspru, plata urgentă a cadrelor medicale care sunt implicate în vaccinarea împotriva COVID-19.

 

 


„Am solicitat Ministrului Sănătății efectuarea de urgență a plății pentru personalul implicat în procesul de vaccinare împotriva Covid-19 pe teritoriul județului Cluj”, a anunțat Alin Tișe, printr-un comunicat de presă.

 


„Niciun minim respect”

„Domnul ministru trebuie să ia urgent toate măsurile care se impun pentru desfășurarea în condiții de siguranță și fără sincope a activității centrelor de vaccinare, astfel încât toți clujenii care doresc să se imunizeze să o poată face în condiții optime. Acest proces vital, singurul în măsură să îi protejeze eficient pe români, nu ar trebui pus în pericol de nimeni, în niciun fel!

Salvarea vieții și a sănătății a numeroși români depinde de derularea în condiții optime a procesului de vaccinare. Ministerul Sănătății nu le poate solicita acestor eroi în alb, aflați în prima linie a luptei cu boala, să își riște viața și sănătatea iar în schimb să nu le arate nici măcar un minim respect, remunerându-i așa după cum s-a angajat!


Solicit, deci, decontarea imediată a cheltuielilor aferente plății personalului medico-sanitar, și a registratorilor medicali, din cadrul centrelor de vaccinare organizate pe teritoriul județului Cluj și care au fost amplasate în alte locații decât cele situate în incinta unităților sanitare. Adresez această solicitare pe fondul numeroaselor sesizări primite cu privire la faptul că personalul din centrele de vaccinare nu a primit în ultimele două luni remunerația cuvenită”, i-a mai reproșat președintele Consiliului Județean Cluj Ministrului Sănătății.

Întârzierea solicitării de la Ministerul Sănătății

„Precizăm că până la data de 15 martie Ministerul de Finanțe nu a primit nicio solicitare de la Ministerul Sănătății referitoare la deschiderea de credite cu destinația specificată în cadrul aceleiași emisiuni. Menționăm că operațiunea de aprobare a deschiderii de credite în cadrul Ministerului de Finanțe durează cel mult o zi lucrătoare, din momentul în care această solicitare va fi transmisă de către Ministerul Sănătății” au susținut reprezentanții Ministerului de Finanțe într-o postare de pe Facebook.


Plata, săptămâna viitoare

Instituția condusă de Vlad Voiculescu a anunțat ieri, însă, că „va realiza plata personalului medical care activează în centrele de vaccinare și a cheltuielilor de organizare începând de săptămâna viitoare”.

Totodată, „pentru luna ianuarie 2021 și o parte din luna februarie 2021”, Ministerul Sănătății va face plăți de 4.184.000 de lei, se mai arată în comunicatul instituției. Banii alocați sunt prevăzuți în bugetul de stat pentru 2021, promulgat pe 8 martie.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter