Sănătate

Ce tipuri de vaccin sunt disponibile în centrele din Cluj? Cei programați se vor vaccina cu Pfizer sau AstraZeneca

Persoanele programate pentru vaccinare în Cluj pot afla ce tip de vaccin le va fi administrat. Centrele de vaccinare din județ utilizează momentan Pfizer și AstraZeneca.

 

 


Persoanele programate pentru a se imuniza în județul Cluj vor fi vaccinate cu Pfizer sau AstraZeneca, în funcție de centrul la care au fost repartizate prin programare. Trei centre din Cluj-Napoca au disponibil vaccinul Pfizer, iar alte patru centre vor utiliza vaccinul AstraZeneca pentru a-i imuniza pe cei programați. În centrele de vaccinare din județul Cluj vor fi utilizate aceleași două tipuri de ser, în funcție de localitate.

 


Astfel, în municipiul Cluj-Napoca, centrele de vaccinare care vor utiliza serul Pfizer sunt:

- Școala „Ion Creangă”, Aleea Peana, nr. 2-4


- Clinica MedLife, str. Moților nr 32

- Centrul Medical Unirea, str. Observatorului nr 1-3.


Vaccinul AstraZeneca le va fi administrat celor programați la următoarele centre din municipiu:

- Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, str. Calea Turzii, nr. 140-142


- Școala „I.Hațieganu”, str.Grigore Alexandrescu, nr. 16 

- Colegiul Tehnic Transporturi Transilvania, str. Bistriței, nr. 21

- Clinica Medicover, str. Republicii nr. 75.

În ceea ce privește situația centrelor din județ, va fi administrat serul Pfizer în Dej (strada Regina Maria, nr. 26), Turda (str. Ion Rațiu nr. 111), Câmpia Turzii (str. Mureșului nr. 38), Gherla (str. Fermei nr. 35) și Poieni (loc. Poieni, sat Valea Drăganului nr. 54).

Vaccinul AstraZeneca este utilizat în centrele de vaccinare din Florești (str. Andrei Mureșanu nr. 1), Chinteni (str. Unirii nr. 206), Mociu (str. principală nr. 88B) și Huedin (Piața Victoriei nr. 6-8).

Decese în urma administrării vaccinului AstraZeneca

Reamintim că în urmă cu câteva zile, România a decis să retragă unul dintre loturile vaccinului AstraZeneca, mai precis lotul ABV2856, după ce și Italia a hotărât suspendarea acestuia, în urma semnalării unor decese apărute în urma administrării serului.

În ceea ce privește situația de la noi din țară, a fost semnalat cazul unui bărbat de 46 de ani din Târgu Jiu, care a murit la o zi distanță de la efectuarea vaccinului AstraZeneca, cauza decesului fiind infarct miocardic acut. Până la ora actuală nu s-a putut stabili dacă vaccinul este cauza care a dus la acest infarct, deoarece incidentul nu a fost încadrat la moarte suspectă pentru a putea fi cercetat. Totuși, autoritățile din România au decis suspendarea lotului ABV2856, cu scop de prevenție.

Atât clujenii, cât și persoanele din restul județelor din țară au acum posibilitatea de a afla care e tipul de ser utilizat la fiecare centru de vaccinare prin intermediul platformei http://vaccin.live, care prezintă aproape în timp real informațiile publice referitoare la numărul de locuri disponibile, dar şi ce tip de vaccin este disponibil în centrele de imunizare. Datele din cadrul platformei sunt actualizate constant.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV. Lotul ABV2856 al vaccinului AstraZeneca, FOLOSIT și la Cluj! Italia a SUSPENDAT vaccinarea cu acest lot

Ultimele Stiri
abonare newsletter