Sănătate

10% din totalul cazurilor de tulpină britanică au fost depistate la Cluj

În România au fost depistate 200 de persoane infectate cu tulpina britanică. 10% din numărul total de cazuri au fost raportate la Cluj

 

 


Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, a declarat că, până marţi, în România s-au înregistrat 200 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie a virusului SARS-CoV-2.

 


„Până astăzi (n.r. marți) aveam înregistrate în ţara noastră 200 de astfel de cazuri”, a precizat Adriana Pistol, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Din totalul celor 200 de cazuri de infectare cu tulpina B.1.1.7, 19 au fost depistate la Cluj. Autoritățile locale nu au o statisică a numărului de teste efectuate pentru descoperirea tulpinei britanice și dau vina „pe București” când vine vorba de date oficiale.


Irina Munteanu, subprefectul Clujului, a  fost întrebată de jurnaliștii monitorulcj.ro despre numărul de teste efectuate pentru depistarea noii tulpini, însă nu a avut un răspuns clar: „Avem 19 infectări cu tulpina britanică la Cluj. Testarea nu se face precum la testele COVID-19 clasice. Secvențierea se face la București și este un proces care durează câteva zile”, a declarat Munteanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter