Sănătate

Peste 60 de copii din țară, internați din cauza COVID-19

În total, 64 de copii sunt internați în acest moment în spitalele din țară, din cauza infecției cu COVID-19. Aproape 300 de elevi au fost confirmați pozitiv după prima săptămână de la reluarea cursurilor.

 

 


Ministerul Sănătății a declarat că în acest moment, 64 de copii sunt internați în spital din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2. Conform informațiilor transmise către Edupedu.ro, din totalul copiilor internați în spitale, 15 se află în capitală, iar ceilalți în restul țării. În ceea ce privește numărul de paturi libere pentru tratarea copiilor infectați cu COVID, 1.166 de locuri sunt disponibile la nivel național.

 


În prima săptămână de la redeschiderea școlilor au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 un total de 290 de elevi și 359 de angajați din cadrul unităților de învățământ, însă, având în vedere perioada de incubație a virusului, ar fi vorba de elevi infectați înainte de a ajunge în băncile școlii, după cum a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Elevii, infectați înafara școlii

„Rata de depistare a cazurilor pozitive din școli este mult sub rata de infectare generală a populației din România, dacă vorbim de cei 244 de elevi, înseamnă 1 la 10.000 rata de infectare pe patru zile, același procent este scăzut în ceea ce privește procentul personalului din învățământ infectat.


Până acum, rezultatele nu sunt cauzate de transmiterea în școli, de acum încolo, însă, de săptămâna viitoare ceea ce va apărea ca plus peste această rată de infectare, putem considera din păcate că este determinat de reluarea școlii, până acum nu”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, săptămâna trecută.

În prima săptămână după reluarea cursurilor cu prezența fizică a elevilor, 203 clase din întreaga țară au fost nevoite să își suspende cursurile, după ce au apărut cazuri de infectare atât în rândul elevilor, cât și a profesorilor ori angajaților din cadrul școlilor.


CITEȘTE ȘI

17 clase școlare din Cluj, SUSPENDATE din cauza COVID-19 în DOAR 3 zile! Număr imens de angajați infectați

abonare newsletter