Sănătate

„România, țara cu două incidențe oficiale.” Rata de infectare cu COVID-19, de două tipuri la Cluj!

Rata de infectare cu COVID-19 din județele din țară a fost raportată oficial de Grupul de Comunicare Strategică și încă odată de Ministerul Sănătății. Cele două raportări sunt diferite.

 

 


La Cluj, duminică, 31 ianuarie, prima raportare făcută de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), care anunță zilnic situația epidemiologică din țară, a arătat că rata de incidență este de 2,3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

 


Ulterior, Ministrul Sănătății a anunțat pe Facebook situația epidemiologică din țară, dar cifrele diferă. Conform acestei raportări, tot oficiale, Clujul a ajuns la rata de infectare de 2,55 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Același lucru s-a întâmplat și în alte patru județe din țară, care reprezintă județele cu cele mai mari incidențe: Timiș, Maramureș, Ilfov și Brașov.


„România, țara cu două incidențe oficiale”

Clujeanul Dragoș Vodă, fondator al platformei graphs.ro, în care apar informații despre situația COVID-19 din țară la zi, a semnalat faptul că România este „țara cu două incidențe oficiale”.

El presupune că diferența dintre cele două raportări o constituie faptul că, datele transmise de Ministerul Sănătății ar putea include și focarele din județe.


Diferența dintre cele două raportări:

Județ                GCS    Ministerul Sănătății


Timis                  3.2        3,56
Maramures        2.62      3,03
Ilfov                    2.47      2,86
Brasov               2.1        2,58
Cluj                    2.3        2,55

CITEȘTE ȘI:

Spital în pod, în Centrul Clujului! Nu are autorizație de construcție și nici pentru securitate la incendiu. VIDEO

 

BREAKING NEWS. Două cazuri cu noua tulpină SARS-CoV-2 au fost depistate la Cluj!

 

abonare newsletter