Sănătate

Spitalele de copii, aproape pline de cazuri COVID19 după sărbători. Medic: „Am debutat anul cu 4 sau 5 copii pozitivi”

Spitalele de copii din țară încep să se umple cu cazuri de COVID-19. Tot mai mulți copii se infectează cu virusul pandemic, situație care îi alarmează pe medici, fiindcă copii nu pot fi vaccinați.


 

Copiii sub vârsta de 16 ani nu pot fi vaccinați împotriva COVID-19, iar situația pare că scapă de sub control la noi în țară. Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de COVID-19. Reprezentanții spitalelor pentru copii, suport COVID-19, din țară, sunt cuprinși de frică. Ei spun că în curând ar putea rămâne fără locuri libere, potrivit antena3.ro.


 

Creșterea imensă a numărului de copii infectați ar putea fi generată de nerespectarea regulilor pe timpul sărbătorilor de iarnă.


„Am debutat anul cu garda de 1, în care cred că au fost 4 sau 5 pozitivi. Dar ceea ce vreau să înțelegeți este că totul este într-o continuă mișcare. Noi avem tampoane pe fiecare secție, copiii se pozitivează zilnic și ajung să fie internați pe secția noastră COVID.

Noi suntem un spital suport COVID pediatric, și într-adevăr anul acesta observăm o creștere a numărului de cazuri pediatrice. Categoric că este posibil să fie în urma sărbătorilor de iarnă, în urma faptului că foarte mulți adulți s-au relaxat. Să nu uităm că cei mici sunt protejați de adulți”, a explicat Diana Ionescu, director medical Spitalul Victor Gomoiu.


Printre cazurile din acest an, 2021, se regăsea și un adolescent în vârstă de 17 ani cu reinfecție: „Am avut și un caz de adolescent de 17 ani cu reinfecție de SARS CoV-2. Lucrurile nu sunt îmbucurătoare. Știm cu toții, atât din practica clinică, cât și din studiile de specialitate, că micuții fac forme ușoare sau asimptomatice. Totuși, vreau să atrag atenția că există un procent mic, dar important când este vorba de copilul tău, care face forme grave”, a adăugat medicul, la antena3.ro.

CITEȘTE ȘI:


Primul caz de COVID-19 confirmat într-un liceu din Cluj!

 

CREȘTE numărul de cazuri COVID19 în rândul copiilor, avertizează Ministerul Sănătății

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter