Sănătate

Primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus a fost identificat în ROMÂNIA!

Noua tulpină de coronavirus a fost depistată inițial în Marea Britanie. Aparent, virusul a ajuns și în România. A apărut primul caz de infectare cu această variantă a virusului.

UPDATE:

„În urma informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora în România noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, ar fi fost identificată la un pacient întors recent în țară, internat la Institutul Matei Balș din Capitală, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:


În urma unei monitorizări atente a situației epidemiologice din România și în contextul apariției unei noi tulpini a Coronavirusului SARS-CoV-2 confirmat de specialiști ca având o rată de contagiozitate mai mare în rândul populației, precizăm faptul că până în acest moment, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu această nouă tulpină.

Date fiind informațiile conform cărora la Institutul Matei Balș din București, un pacient întors recent în țară ar fi infectat cu această nouă tulpină, ca o infirmare a celor vehiculate în presa scrisă, reprezentații Institutului au avut un drept la replică, precizând faptul că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat.


Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini.

Având în vedere menținerea contextului epidemiologic și necesitatea limitării răspândirii noului Coronavirus, facem în continuare apel la respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară în vederea protejării sănătății comunităților”, a transmis Prefectura Cluj.


 

 


Știre inițială:

Un pacient infectat cu noua tulpină a virusului SARS-Cov-2 este internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București, conform mediafax.ro.


 

În ultima lună a anului 2020, această variantă a virusului a făcut ravagii în Marea Britanie. Peste 1.000 de cazuri au fost asociate noii tulpini. Mai multe state din UE, inclusiv România au blocat zborurile înspre și dinspre Marea Britanie, dar în zadar.

CITEȘTE ȘI:

Cherecheș, despre tulpina virusului COVID-19: „Nu ne dăm seama dacă a apărut și la noi pentru că simptomele sunt la fel”

 

Noua tulpină de coronavirus. Arafat: „Poate crește brusc numărul de cazuri”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter