Sănătate

BREAKING NEWS. Primul român VACCINAT anti-COVID. Cine este primul cadru medical imunizat, în România?

Moment istoric: primul cadru medical din România a fost vaccinat.

 

 


La ora 9:00 s-a dat startul imunizării la noi în țară. Primul român care a primit o doză din vaccinul anti-COVID este un cadru medicale de la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală. Vaccinarea începe și în țară, de la ora 10:00. Aproape 2.000 de doze de vaccin au fost trimise în opt mari orașe.

 


Prima persoană din România care a fost vaccinată este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale a Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

„Este începutul sfârșitului pandemiei”, a declarat Mihaela Anghel după vaccinare. „Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut”, a spus asistenta, care a recomandat românilor „să deschidă bine ochii și să se vaccineze pentru a scăpa de această greutate”.


Campania de vaccinare debutează astăzi și pentru aproximativ 90 de cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase, care au fost programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din lotul de 375 de doze anti-Covid-19.

Lista primelor 5 persoane care vor fi vaccinate la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj a fost actualizată. Este vorba despre:


1. Dr. Violeta Briciu, director medical;

2. Dr. Vasile Morar, medic șef radiologie;


3. Dr. Mirela Flonta, medic șef Laborator analize medicale;

4. Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie;

5. Dr. Miclăuș Diana, medic specialist TI.

CITEȘTE ȘI

Primii pași spre revenirea la normalitate. Începe campania de vaccinare!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter