Sănătate

Începe campania de vaccinare. În cât timp devenim imuni la COVID19 de la administrarea dozelor de vaccin?

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID19 din România a spus după cât timp de la administrarea dozelor de vaccin ne vom imuniza.

 

 


Un om care se vaccinează împotriva COVID-19 începe să dezvolte imunitate după aproximativ 14 zile de la momentul injectării primei doze. Cu toate acestea beneficiile se obțin după 7 zile de la administrarea celei de-a doua doze, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 din România.

 


„Din studiile efectuate, răspunsul imun începe să devină protector la circa 14 zile de la prima doză, însă beneficiile maxime se obțin la circa 7 zile după administrarea celei de-a doua doze”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Vaccinul împotriva Covid-19 se administrează în două doze la o distanță de aproximativ o lună.


Cele 10.000 de doze au ajuns în țară vineri după-masă în jurul orei 13:40. Vaccinul Pfizer și BiNTech e primul care a primit autorizație condiționată de punere pe piață. Vaccinurile au intrat în țară prin Vama Nădlac 2.

În primă fază vor fi imunizate cadrele medicale din prima linie, apoi persoanele din azilurile de bătrăni și restul angajaților implicați în prima linie. Apoi, dozele vor ajunge, treptat, și la restul populației.


CITEȘTE ȘI:

Primele doze de vaccin anti-COVID19 au ajuns la Institutul Cantacuzino. În a treia zi de Crăciun începe campania de vaccinare. VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter