Sănătate

Vaccinul Pfizer a ajuns astăzi în țară! 10.000 de doze pentru România de Crăciun

Chiar dacă primele doze de vaccin trebuiau să ajungă în țară pe mâine, pe 26 decembrie, ele au ajuns cu o zi mai devreme. Astfel, în prima zi de Crăciun România a primit 10.000 de doze de vaccin.

 

UPDATE: „Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns astăzi în România, prin Vama Nădlac 2. Procesul de vaccinare va începe în 27 decembrie 2020 în România și în toate statele membre ale Uniunii Europene”, a transmis pe Facebook Instituția Prefectului Județul Cluj.



 

Noul ministru de Interne, Lucian Bode, a anunțat joi, 24 decembrie, că prima tranșă de vaccin Pfizer împotriva coronavirusului va ajunge cu o zi mai devreme.


 

Grupul de Comunicarea Strategică (CGS) a transmis că primele 10.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului vor intra în ţară vineri, pe la Vama Nădlac 2, judeţul Arad, conform ProTV.


„Intră pe la Nădlac şi merg la Cantacuzino. Atunci când ne va veni rândul, după programul stabilit, da, eu, Lucian Bode, mă voi vaccina”, a anunțat ministrul.

Sâmbătă vor ajunge alte doze de vaccin la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Acesta este un centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.


În cele 10 spitale de boli infecțioase din țară, din prima linie, vaccinarea va începe duminică, 27 decembrie. Printre ele se numără și cel de la Cluj.

CITEȘTE ȘI:


500 medici din Cluj se vor vaccina anti-COVID-19 duminică la Spitalul de Boli Infecțioase. Tu când vei putea?

 

20 de orașe și comune, „zone roșii” de COVID19 din Cluj. Unde te poți îmbolnăvi dacă nu respecți restricțiile de Crăciun?

 

abonare newsletter