Sănătate

Primele doze de vaccin anti-COVID19 au ajuns la Institutul Cantacuzino. În a treia zi de Crăciun începe campania de vaccinare. VIDEO

Vaccinurile anit-COVID-19 au ajuns astăzi, 26 decembrie, la Institutul Cantacuzino. Acestea au fost transportate în gheață carbonică, fiind necesară păstrarea lor la o temperatură de -80 de grade Celsius.

 

 


Cele 10.000 de doze au ajuns în țară vineri după-masă în jurul orei 13:40. Vaccinul Pfizer și BiNTech e primul care a primit autorizație condiționată de punere pe piață. Vaccinurile au intrat în țară prin Vama Nădlac 2.

 


La forntieră transportul a fost întâmpinat de către șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, şi de şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă. Camionul cu vaccinuri a fost escortat de echipaje ale Poliției Rutiere și ale Jandarmeriei.


În anul 2021, numărul de doze va crește. A doua tranșă de vaccin ar putea ajunge în România la începutul săptămânii viitoare, adică 150.000 de doze. În prima tranșă care va fi în noul an sunt așteptate 600.000 de doze.

În primă fază vor fi imunizate cadrele medicale din prima linie, apoi persoanele din azilurile de bătrăni și restul angajaților implicați în prima linie. Apoi, dozele vor ajunge, treptat, și la restul populației.


Vaccinarea anti-COVID-19 începe în România în a treia zi de Crăciun, 27 decembrie, în cele 10 spitale din România aflate în prima linie. Unul dintre spitale este cel din Cluj-Napoca, Spitalul de Boli Infecțioase, unde 500 de cadre medicale se vor vaccina.

CITEȘTE ȘI:


Vaccinul Pfizer a ajuns astăzi în țară! 10.000 de doze pentru România de Crăciun

Ultimele Stiri
abonare newsletter