Sănătate

Începe campania de informare pentru vaccinarea anti-COVID-19 în toate localitățile din județul Cluj

Campania de informare pentru combaterea virusului COVID-19 prin vaccin începe de azi, 23 decembrie, în Cluj. Mii de afișe vor fi distribuite în toate localitățile din județ.

 

 


În orașele din județ, Cluj-Napoca, Dej, Câmpia Turzii, Gherla, Turda și Huedin, campania de informare pentru vaccinarea anti-COVID-19 începe astăzi, prin distribuirea a mii de afișe în unitățile medicale, dar nu numai.

 


În comunele Aluniș, Baciu, Chinteni, Feleacu, Florești și Gilău, campania va începe pe 24 decembrie, iar în restul UAT-urilor doar în datele de 28 și 29 decembrie.

5774 de afișe vor fi distribuite în farmacii, cabinetele medicilor de familie, unitățile medicale publice și private precum spitale, ambulatorii, laboratoare de analize medicale, dar și în cabinetele stomatologice publice și private.


Când începe campania de vaccinare?

Campania de vaccinare propriu-zisă va începe pe data de 27 decembrie, cu o zi după ce prima tranșă a vaccinului Pfizer anti-coronavirus va ajunge în România.

Prima tranşă este una simbolică, de circa 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, care vor fi distribuite la cele 10 spitale din ţară de linia I destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Printre acestea se află și Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.


Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat că autorităţile au făcut pregătirile necesare pentru a putea demara campania de vaccinare anti-COVID-19:

„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Şi, folosesc acest prilej, pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă.”


CITEȘTE ȘI:

8 lucruri pe care trebuie să le știi despre vaccinul anti-COVID19. Mai are rost vaccinarea dacă ai fost deja infectat?

 

Cherecheș, despre tulpina virusului COVID-19: „Nu ne dăm seama dacă a apărut și la noi pentru că simptomele sunt la fel”

 

abonare newsletter