monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Primele doze de vaccin anti-COVID19 vor ajunge în câteva zile la Cluj. „Avem tot pentru a demara campania de vaccinare”

Campania de vaccinare anti-COVID-19 va începe peste o săptămână, după ce prima tranșă de doze de vaccin va ajunge la 10 spitale din România, printre care și Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.

Campania de vaccinare va începe peste o săptămână. Ciurcă: „Avem tot ce ne trebuie pentru a demara campania”

 

 


Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, luni, că autorităţile au făcut pregătirile necesare pentru a putea demara campania de vaccinare anti-COVID-19 începând cu data de 27 decembrie şi i-a îndemnat pe toţi cetăţenii să aibă încredere în acest demers.

 


„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Şi, folosesc acest prilej, pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a afirmat premierul interimar.

El a participat, alături de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la inaugurarea Punctului mobil de colectare de plasmă convalescentă de la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, realizat în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională.


Pe 26 decembrie, România urmează să primească prima tranşă simbolică de circa 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, care vor fi distribuite la cele 10 spitale din ţară de linia I destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu COVID-19, printre care și Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:


Rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj se va vaccina public anti-COVID19

 

La Cluj au fost prelucrate peste 300 de mii de teste pentru COVID19. Câte au ieșit pozitive?