Sănătate

Ministrul Sănătății, în prag de Sărbători: „Ne așteptăm ca, dacă respectăm regulile, să menținem acest platou”

Ministrul Sănătății nu se așteaptă ca după Sărbători numărul cazurilor de COVID-19 să crească.

 

 


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că pregătește o extindere a secțiilor ATI după această perioadă a sărbătorilor. El a cerut managerilor de spitale o evaluare a secțiilor de terapie intensivă și să raporteze necesarul de paturi. Ministrul se așteaptă ca după sărbători, numărul de cazuri să nu mai crească și să ne menținem la un platou.

 


„Dacă avem în jur de 1255 de cazuri în terapie intensivă, din care 439 sunt intubați, celelalte paturi sunt paturi pe care putem face o terapie intermediară sau efectiv să pregătim aceste paturi pentru o terapie intensivă. Discuțiile pe care le-am avut cu managerii spitalelor din București, cu șefii secțiilor de ATI au fost tocmai în acest context, pentru a pregăti secțiile de ATI cu necesar și extinderea lor, dacă este nevoie, pentru perioada de sărbători”,  a declarat Nelu Tătaru, citat de Digi24.

Ministrul nu se așteaptă ca numărul de cazuri COVID-19 să crească de Sărbători

Sărbătorile sunt perioade care trebuie privite cu precauție, însă în perioada 15 decembrie - 15 ianuarie intervențiile elective (patologiile cronice) sunt reduse, ceea ce dă posibilitatea extinderii numărului de paturi în ATI, pentru că sectorul non-COVID este mai puțin solicitat în această perioadă, a arătat Nelu Tătaru.


Întrebat dacă este de așteptat ca după sărbători să avem din nou 10.000 de cazuri de COVID pe zi sau chiar mai mult, ministrul a spus: „Nu, ne așteptăm ca în condițiile în care respectăm regulile care au fost impuse de la începutul acestei pandemii - mască, distanțare, dezinfectant - și respectarea pentru fiecare localitate în parte a regulamentelor impuse în funcție de transmiterea în comunitate, să avem menținerea acestui platou, chiar cu o scădere a numărului de cazuri în luna ianuarie. Iar în contextul în care va apărea și vaccinul, va duce la o scădere a numărului de cazuri”, a spus ministrul Sănătății.

CITEȘTE ȘI


Mărturia cutremurătoare a unui pacient ATI de la Cluj: „Mă lupt pe muchie de cuțit pentru viață”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter