Sănătate

Suferința cruntă a unei mame din Cluj. Băieții ei, diagnosticați cu autism, încep un tratament costisitor.

Doi copii din Cluj au fost diagnosticați cu autism acum câteva luni. Cei doi frați au nevoie de terapie de urgență foarte costisitoare.

 

 


David are acum 4 ani. Cu toate că existau câteva îndoieli legate de comportamentul său încă de la vârsta de doi ani de zile, când a fost consultat de un medic în această privință, diagnosticul a fost dat doar acum două luni.

 


„Am aflat de acest diagnostic acum 2 luni. Aveam ceva îndoieli de mai devreme și am fost cu el când avea doi ani la un doctor unde 3 luni mi s-a spus ca ar fi doar întârzieri. Mi-au dat doar medicamente. Văzând că David nu este bine, nu vorbește, nu își dă drumul, am hotărât să mergem la o altă clinică unde ni s-a confirmat diagnosticul”, a declarat Teodora Kunick, mama copiilor pentru monitorulcj.ro.

Astfel, în urma diagnosticului, părinții lui David au completat actele pentru certificatul de handicap și l-au înscris la o grădiniță specială.


Fratele său Ayan are în prezent 3 ani, iar la vârsta de 2 ani și jumătate a fost diagnosticat și el cu autism. „Mi-am dat seama deoarece avea stereotipii tipici autismului”, adaugă mama.

Din cauza situației financiare, copiii nu pot să urmeze tratamentul

După ce părinții au aflat că ambii copii sunt diagnosticați cu această afecțiune lumea lor s-a rupt în două. La scurt timp au pornit în căutarea unui centru pentru terapie.


Totuși, din cauza situației financiare, cei doi copii nu pot să urmeze tratamentul de specialitate de care au nevoie, măcar de două ori pe săptămână. O ședință de terapie costă 70 de lei pentru un copil.

În momentul de față, singura sursă de venit este salariul tatălui, iar mama caută soluții pentru a strânge bani, ca începând din luna ianuarie copiii să urmeze tratamentul.


„Ei au nevoie cam zilnic de ședințe pentru a se putea recupera. Am găsit un centru pentru terapie în Zorilor, dar nu avem situația financiară care să ne permită să îi ducem pe amândoi măcar de 2 ori pe săptămână. Așa am hotărât să cer ajutorul pentru a putea să-mi duc copii la terapie și sa lupt pentru ei ca să se facă bine”, susține Teodora.

În galeria foto sunt atașate imagini cu actele care dovedesc situația medicală a celor doi copii.

Puteți dona pentru această cauză în contul bancar:

RO93BRDE130SV79878611300

Pe numele: TEODORA ALEXANDRA KUNCIK

abonare newsletter