Sănătate

32 de paturi vor fi suplimentate la secțiile ATI din Cluj. „La finalul săptămânii am putea depăși 100”

Spitalele din Cluj suport COVID-19 vor fi suplimentate cu paturi noi pentru secțiile de Terapie Intensivă. La Cluj se va depăși numărul de 100 de locuri funcționale.

 

 


Se extinde din nou capacitatea la secțiile ATI din spitalele clujene, în curând depășindu-se numărul total de 100 de locuri funcționale, a anunțat la radio și a confirmat pentru monitorulcj.ro, Mircea Abrudean, prefectul Clujului.

 


„Suntem în curs de obținere a ordinului. Spitalul din Turda este pregătit deja cu 5 locuri de ATI și încă 25 locuri normale. Spitalul Militar crește capacitatea cu încă 5 locuri de ATI cu ventilator, cel de copii suplimentează cu 4, iar Medicala 1 cu încă 9. Eu sper ca pe la finalul săptămânii să avem încă 32 de locuri funcționale și depășim 100 la Cluj”, transmite prefectul.

Săptămâna trecută patru unități medicale clujene au fost suplimentate cu 17 paturi la ATI, dar și încă 149 paturi normale COVID-19. Cele patru spitale au fost Medicala I, Spitalul Militar,  Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Cluj-Napoca (IRGH) și Spitalul Dej.


CITEȘTE ȘI:

Mulți pacienți COVID19, în special tineri, ajung de acasă la spital în stare gravă. Medic:„Două treimi din plămâni sunt distruse”

 


Se extinde capacitatea la Terapie Intensivă în patru spitale. Prefect Cluj: „Vom ajunge la 100 de paturi ATI pentru COVID19”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter