Sănătate

Mulți pacienți COVID19, în special tineri, ajung de acasă la spital în stare gravă. Medic:„Două treimi din plămâni sunt distruse”

Chiar dacă medicii fac eforturi enorme să îi trateze pe bolnavii de COVID-19, mulți dintre aceștia ajung la spital cu forme grave.

 

 


Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, a spus la Digi24 că măsurile stricte luate pentru spitalele cu suport COVID-19 au început să dea roade.

 


Acum au mult mai multe paturi libere, dar există o problemă majoră. Mulți pacienți, mai ales tineri, ajung la spital când deja au o formă foarte gravă a bolii.

Bolnavii ajung de acasă direct în paturile de la secțiile de Terapie Intensivă.


„La noi măsurile au început să dea roade, am intrat într-o fază de platou și o ușoară scădere. Am început să avem locuri în spitale. În spitalul nostru sunt vreo 30 de locuri și în cele suport încă pe atât. În schimb, avem cazuri severe și foarte severe, care stau cu patologie la domiciliu și vin cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus”, a declarat managerul pentru sursa menționată.

Cristian Oancea spune că în special tinerilor li se întâmplă acest lucru, dar sunt și mulți pacienți care au afecțiuni neurologice și oculare.


El a adăugat că mare parte din aceste cazuri severe sunt înregistrate în rândul tinerilor, dar și pacienți care au și alte afecțiuni.

„În special tinerii au cazuri severe și pare că în ultimul timp avem pacienți cu mai multe afecțiuni neurologice și oculare. Obezitatea e un factor de risc des întâlnit la aceste cazuri.”


Cei care resimt simptome de COVID-19 precum febra ar trebui sp sune de urgență la 112 sau la spital. Astfel, măsurile se pot lua cu mai mult timp înainte ca boala să se agraveze.

CITEȘTE ȘI:

Scapă Cluj-Napoca de carantină? Rata de infectare cu COVID19 a coborât la 8,38

 

Manager spital: „Tot mai mulți pacienți netestați și cu forme severe de COVID19 ajung direct la ATI”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter