Sănătate

Se extinde capacitatea la Terapie Intensivă în patru spitale. Prefect Cluj: „Vom ajunge la 100 de paturi ATI pentru COVID19”

La Cluj se va extinde capacitatea locurilor la ATI pentru pacienții COVID-19, dar se vor adăuga și paturi pe secțiile normale. Prefectul spune că în curând vom ajunge la aproape 100 de paturi pe secția Terapie Intensivă.

Se extinde capacitatea la secția ATI în patru spitale. Prefect Cluj: „Vom ajunge la aproape 100 de paturi ATI pentru COVID19” Se extinde capacitatea la secția ATI în patru spitale. Prefect Cluj: „Vom ajunge la aproape 100 de paturi ATI pentru COVID19”

 

 


Astăzi a fost publicat ordinul Ministerului Sănătății în care au fost cuprinse patru noi unități medicale din județul Cluj care preiau pacienți infectați cu COVID-19. Totodată, capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă va crește cu 17 paturi, dar și încă 149 paturi normale COVID-19.

 


Cele patru spitale sunt Medicala I, Spitalul Militar,  Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Cluj-Napoca (IRGH) și Spitalul Dej.

Medicala I va fi suplimentată cu 68 de paturi pe secțiile normale COVID-19, iar 6 pentru ATI. Spitalul Militar va fi suplimentat cu 25 de paturi normale și 5 la Terapie Intensivă.  IRGH își va extinde capacitatea cu 26 de paturi normale COVID-19 și 4 la ATI. Spitalul din Dej va fi suplimentat cu 30 de paturi normale COVID-19, dar și cu 2 locuri la Terapie Intensivă.


„Avem în total 69 paturi ATI COVID-19 în acest moment în județul Cluj. În perioada următoare vom extinde capacitatea și vom ajunge la aproape 100 de paturi ATI, sunt în curs de realizare procedurile în acest sens”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Spitale COVID-19 de faza 1 și 2 din Cluj-Napoca:

FAZA I
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca


FAZA II
Spitalul Leon Daniello de Pneumologie

Lista spitalelor suport COVID-19 la Cluj

Spital-suport pacienţi COVID-19 pozitiv sau suspecţi:


Spitalul Clinic de Boli infecţioase Cluj-Napoca -prin supradimensionarea numărului de paturi într-o clădire din satul Suceag, str. Principală(100 de paturi)

Spitalul clinic de pneumoftiziologie "Leon Danielo" Cluj-Napoca

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca -Secţia Clinică Medicină Internă I, Secţia Clinică Cardiologie I, Cardiologie intervenţională

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca

 

Maternitate -COVID-19 pozitiv sau suspecţi

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca -Secţia Clinică Obstetrică-Ginecologie I

 

Unitate dializă pacienţi COVID-19 sau suspecţi

Toate centrele de dializă private -tură suplimentară

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca -dializă şi hemofiltrare pentru pacienţii internaţi în secţia clinică medicină internă I

Spitalul Municipal Cluj-Napoca pentru pacienţii suspecţi COVID-19 cu urgenţe nefrologie şi pacienţii dializaţi cronic şi acutizaţi

Toate secţiile/compartimentele de ATI/TI ale spitalelor suport pentru cazurile grave şi critice internate în secţie/compartiment

CITEȘTE ȘI:

Două ventilatoare invazive în valoare de 300 mii lei au fost donate Secției ATI a Spitalului Județean Cluj. FOTO

 

ȘASE DECESE raportate la Cluj în DOAR 24 de ore la pacienții COVID19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter