Sănătate

Manager spital: „Tot mai mulți pacienți netestați și cu forme severe de COVID19 ajung direct la ATI”

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, spune că un număr tot mai mare de pacienți ajung la spital direct în terapie intensivă, cu forme severe de pneumonie cauzată de COVID-19, ei nefiind testați pentru această boală.

 

 


Beatrice Mahler afirmă că aceste persoane apelează la medicul de familie sau sună la 112 abia atunci când nu mai pot respira.

 


„E un număr mare de teste pozitive și un număr mare de pacienți care se adresează spitalelor, în condițiile în care, din punctul meu de vedere, numărul de pacienți care au simptomatologie și care sunt la domiciliu încă netestați este mare. Tot mai mulți pacienți ajung cu forme severe de pneumonie care necesită internare și nu au testare efectuată. În jurul lor au alte persoane pozitive, simptomatice, dar care nu sună nici măcar medicul de familie și nici DSP sau 112 pentru a solicita testare”, a declarat Beatrice Mahler, duminică, la Digi 24.

„Nu înțeleg de ce aceste persoane așteaptă să se vindece la domiciliu atunci când văd că starea lor nu e bună”

Ea a spus că a constatat astfel de situații în ultimele zile și că sunt din ce în ce mai frecvente.


„(Sunt - n.r.) pacienți cu forme severe de afectare care ajung în institut cu saturații de 50-60%, veniți direct de la domiciliu, netestați și pentru care nu se reușește compensarea stării lor de insuficiență respiratorie și necesită internarea în terapie intensivă. Nu înțeleg de ce aceste persoane așteaptă să se vindece la domiciliu atunci când văd că starea lor de sănătate nu e bună și nu apelează la medicul de familie sau la serviciul 112, decât într-un moment în care riscul pentru viața lor este major”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta” .

Alte 5.837 de cazuri de coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, la un număr mai mic de teste, însă, respectiv 20.740. Bilanțul a ajuns la 418.645 de îmbolnăviri, a anunțat duminică Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au murit alte 131 de persoane cu COVID-19, fiind depășit pragul de 10.000 de decese de la debutul pandemiei, iar la terapie intensivă sunt internați 1.174 de pacienți.


CITEȘTE ȘI

Cherecheș, mesaj ferm pentru românii care se tem de vaccin: „Știți din ce sunt făcuți crenvurștii?”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter