Sănătate

Cherecheș, mesaj ferm pentru românii care se tem de vaccin: „Știți din ce sunt făcuți crenvurștii?”

Conspirațiile despre vaccinurile împotriva coronavirusului au acaparat rețelele de socializare, iar multe dintre ele i-au speriat pe oameni.

 

 


Multă lume se plânge de faptul că nu știe ce substanțe conține vaccinul anti-COVID-19 care urmează să fie distribuit prin Europa.

 


Totuși, românii care se află în această ipostază de prea puține ori țin cont de alte aspecte care ar putea să le dăuneze grav sănătății.

Un astfel de exemplu sunt mezelurile sau alimentele din comerț, scrie Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică UBB, într-o postare pe Facebook.


„Stau și mă minunez de oamenii care consumă cu entuziasm crenvurști și parizer și, în același timp, se plâng că ei nu știu ce substanțe se pun în vaccinuri”, scrie expertul UBB.

Alte alimente care îți afectează sănătatea, pe rafturi la orice magazin

Margarina este cel mai toxic aliment de pe rafturile magazinelor. Supele la plic sunt şi ele în top cu un exces glutamat de sodiu, E621, adică substanţa care dezvoltă cel mai uşor cancerul.


Guma de mestecat pentru copii este la fel de toxică. Specialiştii spun că sunt folosite nu mai puţin de şapte-opt substanţe chimie, cele mai multe pe lista celor nocive.

Cele mai multe dintre sucuri conţin acid citric (E330) sub formă de sare de lămâie. Băuturile cu aromă de citrice sunt dintre cele mai periculoase. Coloranții folosiți, E102 și E110, sunt foarte periculoși.


CITEȘTE ȘI:

Care este cauza creșterii numărului de cazuri COVID19 la Cluj? Cherecheș: „De virus nu vom scăpa niciodată”

 

Vaccinul Pfizer va ajunge în România la finalul anului 2020. Cherecheș: „Dacă nu informăm populația, vaccinul nu va avea un impact foarte mare”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter