Sănătate

Mai multe spitale din Cluj au deschis secții pentru bolnavii de COVID19. Va fi deschisă și o secție pentru copii

Numărul de locuri pentru tratarea pacienților infectați cu COVID19 a crescut în spitalele clujene. Autoritățile vor mări capacitatea, astfel încât se va deschide o secție pentru copii.

Mai multe spitale din Cluj au deschis secții pentru bolnavii de COVID19. Va fi deschisă și o secție pentru copii Mai multe spitale din Cluj au deschis secții pentru bolnavii de COVID19. Va fi deschisă și o secție pentru copii

 

 


Numărul de paturi pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus a crescut în spitalele clujene, astfel că autoritățile își doresc să extindă capacitatea.

 


17 paturi la terapie intensivă și 149 de paturi în saloanele obișnuite au devenit disponibile la Cluj, prin Ordin al Ministerului Sănătății.

Acestea sunt la Clinica Medicală 1, unde funcționează 68 de paturi normale și 6 la ATI, Institutul de Gastroenterologie, cu 26 de paturi, plus 4 la ATI, Spitalul Municipal Dej, unde sunt 30 de paturi și 2 ATI și la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, unde sunt disponibile 25 de paturi plus alte 5 la ATI.


Autoritățile clujene își propun să extindă în continuare capacitatea la ATI.

Prefectul Mircea Abrudean a declarat că în perioada următoare vor fi disponibile încă 27 de paturi la secțiile de terapie intensivă la Clinica Medicală 1, Spitalul Municipal Turda și de la Clinica de Pediatrie 1, unde vor fi tratate cazurile grave de Covid19 la copii, relatează EBS Radio.


CITEȘTE ȘI:

Unde te poți infecta cu COVID19? Locurile considerate adevărate focare de contaminare

 


 

Spitalele nu mai fac față fluxului mare de pacienți. Sistemul medical este supraaglomerat

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter