Sănătate

Spitalele nu mai fac față fluxului mare de pacienți. Sistemul medical este supraaglomerat

Alexandru Rafila a declarat că spitalele nu mai fac față fluxului mare de pacienți, din cauza faptului că zilnic sunt raportate 10.000 de cazuri de coronavirus.

Spitalele nu mai fac față fluxului mare de pacienți. Sistemul medical este supraaglomerat Spitalele nu mai fac față fluxului mare de pacienți. Sistemul medical este supraaglomerat

 

 


Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a declarat, duminică seară, că spitalele nu mai fac față fluxului mare de pacienți care au nevoie de tratament și observație medicală, având în vedere că zilnic sunt confirmați alți 10.000 de noi bolnavi de COVID19.

 


Sistemul este supraaglomerat

Rafila a mai spus că sistemul medical este foarte expus și supraaglomerat și că, pentru a evita o nouă tragedie, fiecare spital trebuie să preia pacienți coronavirus.

„În primul rând, eu cred că sistemul e foarte expus în momentul de față, fiindcă această presiune nu o  pune cineva, dar pacienții care se prezintă la spital trebuie tratați, vă dați seama că orice sistem are o limită. În condiții de criză, de război, pentru că se poate spune că e un război cu această boală, măsurile sunt excepționale. În ceea ce privește procedurile, dacă au fost îndeplinite sau nu, ele trebuie respectate categoric”, a declarat Rafila pentru Antena3.


Acesta a mai spus că fiecare spital ar trebui să primească pacienți covid19, dar pe circuite separate.

„Dar lucrul acesta trebuie făcut de urgență pentru că la cât de supraaglomerat e sistemul, ori se întâmplă ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, ori ajungem la supraaglomerare mai mare..”


O altă idee a acestuia este amenajarea unor zone suplimentare care pot  să funcționeze și să fie la dispoziția acestor pacienți. El speră că numărul de cazuri de coronavirus se va stabiliza, deoarece 10.000 de cazuri zilnice poate înseamna un singur lucru: spitalele nu vor mai face față fluxului mare de pacienți.

CITEȘTE ȘI:


Județul fără paturi libere la ATI pentru pacienții COVID. 76 de persoane sunt în stare gravă

 

 

Controale la toate secțiile ATI din țară după tragedia de la Piatra Neamț, unde 10 pacienți COVID19 au murit într-un incendiu

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter