Sănătate

Unde te poți infecta cu COVID19? Locurile considerate adevărate focare de contaminare

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta. Care sunt locurile în care oamenii se pot infecta cu ușurință?

Unde te poți infecta cu COVID19? Locurile considerate adevărate focare de contaminar Unde te poți infecta cu COVID19? Locurile considerate adevărate focare de contaminar

 

 


În cadrul unui studiu, oamenii de știință au analizat circulația a nu mai puțin de 98 de milioane de oameni din zece orașe diferite și au stabilit, astfel, care sunt locurile care prezintă un risc crescut de a deveni focare de COVID19. Astfel, experții au stabilit că acestea sunt restaurantele, sălile de sport și cafenelele.

 


Astfel, aceștia au ajuns la concluzia că locurile publice care au dus la o creștere mai mare a infecțiilor de coronavirus sunt restaurantele cu capacitate maximă, urmate de sălile de sport, cafenele, hoteluri și moteluri.

Restaurantele, principal focar de infecție

În ciuda acestor concluzii, limitarea prezenței în restaurante la 20 % din capacitatea lor ar reduce numărul infecțiilor cu peste 80%. De asemenea, cartierele sărace din orașele americane au avut o rată mai mare de infectare cu noul coronavirus.


În cazul în care informațiile publicate în acest studiu vor fi confirmate, atunci experții ar putea să folosească aceste date pentru a stabili ce activități rămân deschise și care vor fi închise, în încercarea de a stopa prăbușirea economiei.

Potrivit studiului, oamenii de știință au analizat datele colectate în primul val al epidemiei de coronavirus din zece orașe americane, după ce au cartografiat mișcările din oră în oră a celor 98 de milioane de telefoane mobile între diferite puncte de interes, precum restaurante, biserici, săli de sport, hoteluri, magazine auto ori de articole sportive.


CITEȘTE ȘI:

7.096 cazuri noi de COVID-19. Peste 240.000 de români, vindecaţi de la începutul pandemiei

 


 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter