Sănătate

Două ventilatoare invazive în valoare de 300 mii lei au fost donate Secției ATI a Spitalului Județean Cluj. FOTO

Două ventilatoare invazive în valoare de 285.600 lei au fost donate Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, pentru Secția ATI I.

 

 


Două ventilatoare invazive au fost donate Spitalului Județean Cluj, secția ATI, de Fundația Mereu Aproape. Echipamentul are o valoare de aproape 300.000 lei.

 


„Ventilatoarele de acest tip permit tratamentul suportiv al funcției respiratorii și sunt folosite mult în secțiile de Terapie intensivă sau în blocurile operatorii. În contextul epidemiologic actual, ele pot fi folosite atât pentru pacienții critici COVID-19, cât și pentru cei non-COVID-19”, scrie pe pagina de Facebook a instituției.

În anul 2020, SCJU Cluj-Napoca a achiziționat 23 de aparate de ventilație mecanică, dar și aparate de ventilație non-invazivă, monitoare de funcții vitale și injectomate. Pe lânga acestea, s-a făcut și suplimentarea de paturi la ATI.


„Având în vedere creșterea exponențială a numărului de pacienți COVID-19 și în contextul extinderii capacității de terapie intensivă la nivelul spitalului, toate aceste investiții sunt de un real folos. Dincolo de toate, mobilizarea exemplară și sprijinul necondiționat al societății civile, încă din primele zile ale pandemiei, ne-au impresionat și, în același timp, ne-au inspirat. În aceste zile grele, noi ne facem datoria cu responsabilitate și dedicare”, s-a mai precizat pe pagina de Facebook a instituției.

CITEȘTE ȘI:


Studenții la Medicină vor primi 2.500 lei pe lună pentru voluntariat în spitalele COVID19. Care sunt așteptările?

 

Teste GRATUITE COVID19 pentru cei care nu își permit. Unde s-a luat această decizie

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter