Sănătate

Teste GRATUITE COVID19 pentru cei care nu își permit. Unde s-a luat această decizie

Vor fi asigurate teste gratuite COVID19 pentru persoanele care nu își permit, mai exact pentru oamenii nevoiași.

Teste GRATUITE COVID19 pentru cei care nu își permit. Unde s-a luat această decizie Teste GRATUITE COVID19 pentru cei care nu își permit. Unde s-a luat această decizie

 

 


Biserica oferă teste gratuite Covid19 pentru oamenii nevoiași. Este vorba de o decizie de ultimă oră, care a fost deja pusă în practică.

 


Totul se petrece în centrul catolicismului mondial, respectiv în statul Vatican. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, Rino Fisichella.

Teste gratuite Covid19 pentru nevoiași

Oamenii nevoiași, care trăiesc în zonele defavorizate ale capitalei Italiei și nu își permit să își facă teste Covid19, sunt ajutați de către Biserica Catolică. Pentru a cinsti data de 15 noiembrie, când este marcată Ziua Internațională a Săracilor, Vaticanul a luat această decizie fără precedent.


Chiar în aceste zile se efectuează teste gratuite Covid19 pentru persoanele fără posibilități materiale. De asemenea, în mai multe puncte din stat, se distribuie doze cu vaccin anti-Covid19. Aceste gratuități sunt destinate persoanelor nevoiașe, care se află în centrele de asistență socială sau celor care nu se pot întoarce în țările lor.

„350.000 de măști pentru cel puțin 15.000 de elevi din diferite școli de la periferia Romei, care vor ușura astfel cheltuielile familiilor sărace”, a anunțat Vaticanul.


Un centru de tratament ambulator instalat în Piața Sfântul Petru din Vatican efectuează peste 50 de teste zilnic.

CITEȘTE ȘI:


Copilul tău are COVID19 sau prezintă simptome specifice? Sfaturi pentru părinți de la un medic clujean

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter