Sănătate

10 paturi ATI vor fi disponibile pentru bolnavii de CORONAVIRUS. Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca se întoarce în lupta contra COVID19

Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca se alătură luptei împotriva COVID19 începând de luni, 9 noiembrie, când vor funcționa la capacitate optimă.

Șase paturi ATI vor fi disponibile pentru bolnavii de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca Șase paturi ATI vor fi disponibile pentru bolnavii de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca

 

 


Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca se va alătura, din nou, luptei împotriva coronavirusului.

 


Astfel, din 3 noiembrie, o parte din clădirea Medicală I a început să fie operaționalizată și pregătită pentru preluarea pacienților COVID19 și se estimează că de luni, 9 noiembrie, vor putea funcționa la capacitate optimă.

10 paturi pentru Terapie Intensivă

În total 68 de paturi cu posibilitatea de asistență medicală și oxigenoterapie și 6 paturi de terapie intensivă, corespunzătoare Secțiilor Clinice Medicină Internă I și Cardiologie I, vor fi alocate tratamentului pacienților cu suspiciune înaltă de COVID19.


În același timp, în clădirea Palat nou (strada Clinicilor, nr. 4-6) s-au mai operaționalizat 4 paturi de terapie intensivă în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă, pentru pacienții înalt suspecți, care necesită terapie de urgență, sau preluarea pacienților pentru comorbidități după rezolvarea patologiei COVID19.

„Vă reamintim că, în perioada aprilie-iulie 2020 clădirea Medicală I a fost transformată în secție suport COVID19, oferind asistență medicală pentru peste 100 de pacienți pozitivi SARS-CoV-2, atât cazuri mai ușoare, cât și cazuri de terapie intensivă. În funcție de evoluția pandemiei și asocierea patologiilor acute non-COVID cu infecția respiratorie COVID19, alocarea paturilor va fi flexibilă, pentru a putea răspunde necesităților populației, inclusiv cu creșterea numărului de paturi de terapie intermediară (ventilație non-invazivă) sau terapie intesivă”, au transmis reprezentanții Spitalului de Urgență.


Pacienții non-COVID

Un lucru important de menționat pentru pacienții non-COVID este faptul că secțiile Cardiologie Intervențională II și Gastroenterologie își vor desfășura activitatea în mod normal, secția Clinică Cardiologie I își va restrânge activitatea la 19 paturi și se va reloca la parterul clădirii Oftalmologie, iar serviciile de ambulatoriu Cardiologie și Gastroenterologie se vor desfășura în mod normal.

CITEȘTE ȘI:


Mărturia unui tânăr infectat cu COVID19: „Paturile se ocupau în 5 minute. Un adevărat coşmar!”

 

 

Sindicatul Ambulanța Cluj, protest în plină pandemie: „Am primit spor de 7 lei”

 

 

 

abonare newsletter