Sănătate

Spitalele din Cluj nu mai țin pasul cu numărul infectărilor! Încă 116 paturi COVID și 11 locuri la ATI

Prefectul Clujului a anunțat suplimentarea numărului de paturi pentru pacienții cu COVID19, în cursul acestei săptămâni.

Spitalele din Cluj nu mai țin pasul cu numărul infectărilor! Încă 116 paturi covid și 11 locuri la ATI, săptămâna aceasta Spitalele din Cluj nu mai țin pasul cu numărul infectărilor! Încă 116 paturi covid și 11 locuri la ATI, săptămâna aceasta

 

 


Potrivit prefectului Mircea Abrudean, 116 paturi simple pentru pacienții cu coronavirus și 11 locuri la terapie intensivă vor fi operaționalizate în cursul acestei săptămâni, în condițiile în care numărul de cazuri noi de COVID19 crește în ritm alarmant la Cluj.

 


„Spitalele, oricâte ar fi ele, nu vor face față la numărul foarte mare de pozitivi pe care îl avem în fiecare zi. În acest moment, vorbim de o suplimentare a numărului de patrui COVID, atât paturi normale, cât și paturi de terapie intensivă. În această săptămână, se vor operaționaliza 25 de paturi normale COVID și 5 paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Militar. La Clinica Medicală I vor fi 61 de paturi normale și 4 paturi de ATI, iar la Spitalul Municipal Dej, 30 de paturi normale și 2 paturi de Terapie Intensivă.

În total, 116 paturi normale COVID și încă 11 paturi de Terapie Intensivă, care se adaugă la cele 52 deja existente. Vom avea, până la finalul săptămânii, un total de 63 de paturi de Terapie Intensivă funcționale, cu ventilatoare la nivelul județului Cluj. Creștem capacitatea spitalelor, atât cât putem. Facem tot ce putem, tot ce țin ede noi, ca să ținem sub control situația”, a anunțat prefectul Clujului, într-o conferință de presă.


CITEȘTE ȘI

Cluj a depășit pragul de 5 infectări cu coronavirus la mia de locuitori

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter