Sănătate

România nu va intra în CARANTINĂ nici după alegeri? Tătaru: „Putem gestiona aceste lucruri, chiar și după alegeri”

România nu va intra în carantină nici după alegerile parlamentare. Nelu Tătaru a explicat că însă suntem într-un moment în care situația poate fi gestionată și că România nu va intra în lockdown nici la 10.000 de cazuri.

România nu va intra în CARANTINĂ nici după alegeri? Tătaru: România nu va intra în CARANTINĂ nici după alegeri? Tătaru:

 

 


Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că nu se pune problema carantinei după alegerile parlamentare deoarece situația poate fi gestionată:

 


„Însă suntem într-un moment în care putem gestiona lucrurile pentru a nu se ajunge la lockdown nici măcar după alegerile parlamentare”, a declarat acesta.

România nu va intra în carantină

„Nu urmărim și nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce, prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localități. Suntem într-un moment în care putem gestiona aceste lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este și o parte a populației civile. Sunt niște reguli care trebuie respectate”, a spus Tătaru.


Ce se va întâmpla dacă România va trece de 10.000 de cazuri pe zi? Ministrul Sănătății a explicat că totul depinde de sistemul sanitar:

„Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt simptomatici, sunt izolați, sunt carantinați sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical. Atunci va fi diferit.”


La începutul anului 2021 va veni vaccinul

„În această strategie de vaccinare, noi îl avem în în pregătire, lucrăm continuu, ca să spun așa, avem oameni care stabilesc strategia de vaccinare. La începutul anului va veni (vaccinul - n.r.), pentru personalul medical, vor fi mai multe tranșe, fiecare tranșă va fi distribuită cu ajutorul unor anumite structuri”, a adăugat ministrul.

Acesta a mai spus că în strategia de vaccinare va fi inclusă și armata, spitalele județene, DSU și medicii de familie.


CITEȘTE ȘI:

CARANTINĂ în localitățile care depășesc rata de 6 infectări cu COVID19 la mia de locuitori? Clujul a ajuns la 5.04 la mie

 

 

Masca devine OBLIGATORIE pe întreg teritoriul țării? Ce decizie a fost luată

 

 

 

 

abonare newsletter