Sănătate

CARANTINĂ în localitățile care depășesc rata de 6 infectări cu COVID19 la mia de locuitori? Clujul a ajuns la 5.04 la mie

Localitățile care depășesc rata de 6 infectări cu noul coronavirus la mia de locuitori riscă să intre în carantină? Tătaru: „Evoluția ne va arăta restricția sau măsura de carantinare a fiecărei localități în parte”. Clujul are o rată de infectare de peste 5 la mie.

Carantină în localitățile care depășesc rata de 6 infectări cu COVID19 la mia de locuitori? Clujul a ajuns la o rata de infectare de 5.04 la mie Carantină în localitățile care depășesc rata de 6 infectări cu COVID19 la mia de locuitori? Clujul a ajuns la o rata de infectare de 5.04 la mie

 

 


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost la Cluj, în urma numărului mare de cazuri de coronavirus înregistrat astăzi. Acesta a fost întrebat dacă localitățile care depășesc rata de 6 infectări cu noul coronavirus la mia de locuitori riscă sau nu să intre în carantină, în contextul în care, județul Cluj a ajuns la o rată de incidență de 5.04 la mia de locuitori.

 


Regulile vor fi înăsprite

„Noi analizăm fiecare localitate în parte. În contextul unui oraș mare, care testează foarte mult și avem un număr mare de cazuri, ajungând la un indice, dar în același timp vedem că avem niște reguli care se respectă, sunt spitale care pot gestiona situația, atunci vom merge cu înăsprirea regulilor, nu vom ajunge la carantinare. Sunt discuții pe care le avem în  Comitetul Național pentru Situații de Urgență și evoluția ne va arăta restricția sau măsura de carantinare a fiecărei localități în parte”, a răspuns Tătaru.

Clujul a depășit rata de 5 infectări la mie

- În ultimele 24 de ore, 293 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj
- Total număr de teste 2.371, din care 859 teste efectuate la cerere și 1.458 teste diagnostic grupe de risc. Până în acest moment s-au realizat 231.943 de teste, la nivelul județului Cluj.
- 43 persoane internate în ATI, din care 39 din județ;
- Total vindecați și externați 1.468, din care 1.165 din județul Cluj;
- Total decedați 132, din care 101 din județul Cluj.
În acest moment sunt internați 543 de pacienți, din care 474 din județul Cluj.


CITEȘTE ȘI:

Patru comune intră în SCENARIU ROȘU. Școlile și grădinițele se închid. Cluj-Napoca rămâne în scenariul 3 pentru încă 14 zile.

 


 

Ce grad de protecție au măștile, în funcție de tipul acestora? Acest aspect trebuie luat în considerare

 


 

 

abonare newsletter