Sănătate

Ce trebuie evitat în mijloacele de transport în comun? Pericolul de infectare este mai mare dacă oamenii nu respectă acest lucru

Pe lângă igiena mâinilor și distanțarea socială, care trebuie respectate în mijloacele de transport în comun, oamenii ar trebui să respecte încă o măsură pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Ce trebuie evitat în mijloacele de transport în comun? Pericolul de infectare este mai mare dacă oamenii nu respectă acest lucru Ce trebuie evitat în mijloacele de transport în comun? Pericolul de infectare este mai mare dacă oamenii nu respectă acest lucru

 

 


În mijloacele de transport în comun este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, igiena mâinilor și distanțarea socială, care, însă, nu e respectată de oameni.

 


În nenumărate cazuri, oamenii s-au plâns de aglomerația din autobuz, care nu este pedepsită de nimeni și nu sunt luate măsuri în acest sens. Totuși, în ciuda aglomerației, oamenii ar putea respecta o măsură care îi poate ajuta să diminueze riscul infectării cu noul coronavirus.

Coronavirus se transmite în aer

Cele mai recente dovezi ale oamenilor de știință demonstrează că noul coronavirus se transmite cu ușurință prin aerosoli - particulele în suspensie aflate în aer, astfel încât ventilația spațiilor este extrem de importantă în cadrul măsurilor de control ale infecției cu Covid19.


În acest sens, experții subliniază că transportul public poate fi o zonă reală de infecție.

Potrivit acestora, în momentul în care se vorbește sau se strigă sunt eliminate de 50 de ori mai multe particule virale decât atunci când persoanele rămân tăcute.


Călătorii ar trebui să tacă

Astfel, pentru a limita răspândirea virusului, călătorii din mijloacele de transport în comun ar trebui să rămână tăcuți, reducând astfel cantitatea de particule eliminate.

„Când respirăm eliminăm doar o cantitate mică de particule, însă când vorbim la telefon și mai și strigăm, eliminăm de 50 de ori mai multe particule”, a declarat Maria Cruz Minguillon, cercetător la Centrul Superior pentru Cercetări Științifice, care recomandă instalarea indicatoarelor în transportul public cu mesajul silence forever sau liniște veșnică.


CITEȘTE ȘI:

USR solicită vaccinarea antigripală a tuturor persoanelor vulnerabile

 

 

159 de cazuri noi de COVID19 și un deces au fost raportate azi la Cluj. Rata de infectare, îngrijorătoare

 

 

 

 

abonare newsletter