Sănătate

S-au schimbat simptomele infecției cu COVID19. În ce mod debutează boala?

Simptomele noului coronavirus se schimbă. Tot mai mulți pacienți se plâng de afecțiunile cu care debutează boala.

S-au schimbat simptomele infecției cu COVID19. Cu ce simptome debutează boala? S-au schimbat simptomele infecției cu COVID19. Cu ce simptome debutează boala?

 

 


Simptomele COVID19 se modifică treptat în ultima perioadă și îi pun în dificultate pe medici, iar pierderea gustului și a mirosului, care sunt semne clare de infectare cu COVID19, sunt simptome care apar mult mai târziu.

 


Simptome noi de COVID19

Cele mai noi simptome de COVID19 descoperite sunt tulburările digestive, cu greață, cu inapetență, vărsături, cu tulburări de tranzit intestinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree.

„Apar tot mai mulți pacienți cu tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intestinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree. Foarte mulți dintre pacienți, sau persoane în general încep să consume foarte multe suplimente nutritive, tot felul de coenzime, tot felul de vitamine, în speranța că nu se vor infecta și cred că și aceasta face parte din patologia nouă pe care o întâlnim acum, de aceste simptome digestive noi care apar tot mai des la pacienți”, a spus Voichița Lăzureanu, șefă a secției de boli infecțioase Timișoara, pentru Antena3.


Aceasta a constatat că tot mai multe persoane ajung la spital cu simptome diferite față de cele întâlnite la începutul pandemiei.

Majoritatea persoanelor bolnave de coronavirus au avut cel puțin unul dintre simptomele cheie: temperatură ridicată, tuse persistentă uscată, pierderea sau modificare mirosului sau al gustului, dificultăți de respirație și mai nou, tulburări digestive.


CITEȘTE ȘI:

Prefectul Clujului explică de ce rata de incidență este atât de ridicată în județ. Media zilnică de teste Covid-19 este de 2.900

 


 

 

Oamenii lasă garda jos în preajma familiei și prietenilor. Până unde ar trebui să mergem cu precauțiile și distanțarea?

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter