Sănătate

Noi restricții în România? Orban: „Dacă oamenii vor respecta aceste măsuri, putem opri creșterea numărului de cazuri”

Ludovic Orban a vorbit despre măsurile restrictive pentru a opri răspândirea infectărilor cu noul coronavirus în ziua cu cel mai mare număr de cazuri de Covid19.

Noi restricții în România? Orban: „Dacă oamenii vor respecta aceste măsuri, putem opri creșterea numărului de cazuri” Noi restricții în România? Orban: „Dacă oamenii vor respecta aceste măsuri, putem opri creșterea numărului de cazuri”

 

 


Premierul Ludovic Orban a făcut declarații de presă joi, după numărul record de cazuri de coronavirus raportat de Grupul de Comunicare Strategică.

 


Oamenii trebuie să respecte măsurile impuse de autorități

„Odată cu prelungirea stării de alertă , începând cu 15 octombrie, am introdus niște reglementări care se aplică în condițiile depășirii unor indici de răspândire a virusului: 1 la mie, 1.5 la mie, 3 la mie. Vrem să vedem măsura în care aceste reguli pe care le-am stabilit generează efecte de reducere a pandemiei. Nu așteptăm să apară astfel de efecte”, a declarat premierul.

Acesta a susținut că cea mai bună formă de protecție împotriva virusului rămâne respectarea măsurilor de protecție sanitară.


„Dacă oamenii respectă aceste măsuri, nu vom fi obligați să luăm alte măsuri de restricții. Noi ne dorim ca economia să funcționeze normal, ca toate companiile să-și desfășoare activitatea în condiții cât mai aproape de normalitate, ca oamenii să aibă locuri de muncă.”

Creșterea numărului de cazuri poate fi oprit

„Nu dorim să luăm nicio măsură de restricție suplimentară, iar dacă oamenii vor înțelege și vor respecta cu strictețe aceste măsuri simple de protecție sanitară, precum portul măștii, igiena mâinilor, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, evitarea aglomerației, putem opri creșterea numărului de cazuri”, a spus Ludovic Orban.


România în stare de urgență după alegeri?

Starea de urgență ar putea să revină în România după data de 6 decembrie, atunci când sunt programate alegerile parlamentare. Victor Ponta a declarat la Antena 3 că se așteaptă ca lucrurile să se desfășoare normal până la alegeri, iar ulterior să fie reinstituită o carantină națională pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„Suntem singură țară în care guvernul se spală pe mâini la figurat. Să vedem cu indicele, spune. Adică cum? Dacă ești din București poți să te duci la moaște, dacă ești din afară Bucureștiului nu poți. Că bucureștean nu pot să mă duc la restaurant dar pot să mă duc la Sărată Monteoru. În București școlile sunt închise dar cei care învață în Ilfov se duc la școală. E un guvern care fuge de răspundere și trage de timp. Eu aș fi lăsat școlile deschise, nu aș fi făcut alegeri locale, aș fi lăsat activitatatea religioasă și culturală cu respectarea unor condiții”, a declarat Victor Ponta.


CITEȘTE ȘI:

România este la un pas de STAREA de URGENȚĂ. State importante din Europa au trecut deja la această măsură

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter