Actualitate

România este la un pas de STAREA de URGENȚĂ. State importante din Europa au trecut deja la această măsură

România este tot mai aproape de starea de urgență după țara noastră a înregistrat peste 40.000 de cazuri în ultimele 10 zile, adică o treime din totalul cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei.

România este la un pas de STAREA de URGENȚĂ. State din Europa au trecut deja la această măsură România este la un pas de STAREA de URGENȚĂ. State din Europa au trecut deja la această măsură

 

 


România a înregistrat zile cu peste 5.000 de cazuri noi de COVID-19 și este tot mai aproape de starea de urgență dacă ne raportăm la măsurile pe care le-au luat alte țări din Europa.

 


Spania, Cehia și Franța au decis să treacă deja la starea de urgență, fiind înregistrate noi cifre record în ceea ce privește cazurile de COVID-19. Franța a avut zile cu peste 50.000 de noi infectări, în timp ce Spania este pe un trend crescător cu 20.00 de persoane noi infectate. Cehia a avut zile cu 15.000 de cazuri noi, însă situația pare că se îmbunătățește după reinstalarea stării de urgență.

Starea de urgență revine după alegerile din 6 decembrie ?

Starea de urgență ar putea să revină în România după data de 6 decembrie, atunci când sunt programate alegerile parlamentare. Victor Ponta a declarat la Antena 3 că se așteaptă ca lucrurile să se desfășoare normal până la alegeri, iar ulterior să fie reinstituită o carantină națională pentru limitarea răspândirii coronavirusului.


„Suntem singură țară în care guvernul se spală pe mâini la figurat. Să vedem cu indicele, spune. Adică cum? Dacă ești din București poți să te duci la moaște, dacă ești din afară Bucureștiului nu poți. Că bucureștean nu pot să mă duc la restaurant dar pot să mă duc la Sărată Monteoru. În București școlile sunt închise dar cei care învață în Ilfov se duc la școală. E un guvern care fuge de răspundere și trage de timp. Eu aș fi lăsat școlile deschise, nu aș fi făcut alegeri locale, aș fi lăsat activitatatea religioasă și culturală cu respectarea unor condiții”, a declarat Victori Ponta.

Stare de Urgență până în primăvară

Spania a anunțat că intră în stare de urgență 15 zile, dar presa de la Madrid a speculat faptul că acest lockdown ar putea să dureze până în luna aprilie. Situația este una similar și în Franța, deoarece autoritățile se tem de acest al doilea val care afectează mult mai tare sistemul imunitar și produce forme grave inclusiv la tineri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter