Sănătate

Prima țară care își vaccinează personalul medical împotriva coronavirusului

Un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi distribuit în câteva săptămâni pentru personalul medical din Regatul Unit.

Prima țară care își vaccinează personalul medical împotriva coronavirusului Prima țară care își vaccinează personalul medical împotriva coronavirusului

 

 


Personalul medical din Marea Britanie ar putea fi primul care va beneficia de vaccinul împotriva noului coronavirus. Un manager din cadrul NHS (National Healthcare System) a trimis un mail personalului în care descrie programul de vaccinare, care ar urma să fie implementat înainte de Crăciun.

 


Astfel, vaccinul ar fi administrat în două doze, la distanță de 28 de zile.

Guvernul britanic a adoptat recent noi legi care permit țării să lanseze un vaccin, fără procesul de aprobare al Uniunii Europene, înainte de sfârșitul perioadei de tranziție Brexit.


Vestea bună primită de britanici

Directorul executiv al Spitalului George Eliot, Glen Burley, a spus că „vaccinul ar trebui să fie disponibil în acest an pentru personalul NHS, cu prioritate, înainte de Crăciun.”

Vestea bună a fost primită cu entuziasm de britanici, care încep să spere că se va termina cu distanțarea socială, carantina și purtarea măștii.


„Până acum, tehnologia nu a reușit să ofere răspunsuri cu o astfel de claritate, dar știm acum că vaccinul face tot ceea ce ne așteptam și aceasta este doar o veste bună în lupta noastră împotriva bolii”, a declarat David Matthews, expert în virologie, de la Universitatea Bristol.

CITEȘTE ȘI:


Vaccinul anti-Covid-19 nu îi va salva pe toți oamenii. Restricțiile vor fi necesare și pentru anii următori

 

 

Un vaccin anti-Covid dă roade! Experimentul a crescut imunitatea în fața virusului

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter