Sănătate

Vaccinul anti-Covid-19 nu îi va salva pe toți oamenii. Restricțiile vor fi necesare și pentru anii următori

Doar 1 din 10 oameni din lume este probabil să fie protejat împotriva Covid-19 în primul an al punerii la dispoziției a unui vaccin, au declarat experții.

Vaccinul anti-Covid-19 nu îi va salva pe toți oamenii. Restricțiile vor fi necesare și pentru anii următori Vaccinul anti-Covid-19 nu îi va salva pe toți oamenii. Restricțiile vor fi necesare și pentru anii următori

 

 


Analiza capacității globale de fabricație arată că doar două miliarde de doze ar putea fi făcute în 2021, chiar dacă un vaccin ar fi primit undă verde de către autoritățile de reglementare a siguranței la începutul anului.

 


Astfel, vaccinul este probabil să fie suficient pentru a imuniza doar puțin peste 12% din cei 7,8 miliarde de oameni care au nevoie de el, conform doctotului Cleo Kontoravdi.

Nu toată lumea va avea acces la vaccin

Profesor asociat de inginerie chimică, dr. Cleo Kontoravdi, a declarat că:
„Trebuie să fim clari că, în primă instanță, nu toată lumea va avea acces la vaccin. Nu avem capacitatea de producție.”


În urma unor calcule, s-a constatat că, chiar dacă capacitatea de producție s-ar dubla, așa cum este planificat, în următoarele 12 luni, mai puțin de jumătate din populația lumii ar putea fi protejată până la sfârșitul anului 2022.

Restricțiile se vor prelungi

Astfel, în ciuda descoperirii vaccinului anti-Covid, restricțiile și măsurile de protecție vor fi necesare și în anii următori, cu expecția cazului în care va exista un avans tehnologic ce va permite accelerarea producției. Totuși, producerea de cantități mari de vaccin este doar unul dintre numeroasele obstacole care vor trebui depășite în lunile ce urmează.


CITEȘTE ȘI:

Tinerii au predispoziție genetică spre a face forme mai grave de COVID-19

 


Profesorii intră în categoriile de risc! Vor primi vaccinul antigripal

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter